Нови извозни уговор војне индустрије вредан око 400 милиона долара

БЕОГРАД – Министар одбране Србије Драган Шутановац је, поводом ступања на снагу најновијег уговора, вриједног приближно 400 милиона долара, који одбрамбена индустрија Србије треба да реализује у наредних шест година, разговарао са директорима предузећа „Југоимпорт- СДПР”, ваљевског „Крушика” и Компаније „Слобода” из Чачка. Поред та три предузећа, који су главни носиоци овог посла, у реализацију […]

четвртак, новембар 18, 2010 / 16:42

БЕОГРАД – Министар одбране Србије Драган Шутановац је, поводом ступања на снагу најновијег уговора, вриједног приближно 400 милиона долара, који одбрамбена индустрија Србије треба да реализује у наредних шест година, разговарао са директорима предузећа „Југоимпорт- СДПР”, ваљевског „Крушика” и Компаније „Слобода” из Чачка.

Поред та три предузећа, који су главни носиоци овог посла, у реализацију уговора биће укључени и Техничко ремонтни завод из Крагујевца, ужички „Први партизан”, као и низ других предузећа из Србије, саопштило је Министарство одбране.

Шутановац је нагласио потребу за пуном мобилизацијом свих запослених у предузећима који су учесници у овом пројекту, како би се све обавезе преузете уговором реализовале успијешно и у уговореним роковима, наведено је у саопштењу.

Он је оцијенио и да изградња ковачнице у компанији „Крушик” која је разрушена током НАТО бомбардовања, као и низ других инвестиција које ће бити реализоване у осталим предузећима одбрамбене индустрије Србије, имају за циљ њихово технолошко и кадровско јачање.

Према његовим ријечима, то ће омогућити трајно позиционирање ове гране индустрије као једне од најзначајнијих извозних привредних грана у Србији.

На састанку је оцијењено да и даље треба јачати присуство наше одбрамбене индустрије на тржиштима Блиског истока и Сјеверне Африке, а прије свега Ирака, Либије, Кувајта, Алжира и Египта, додаје се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *