Нови изасланик: Војна интервенција није рјешење за Сирију

Војна интервенција у Сирији неће никада бити прихватљива као рјешење кризе у Сирији, изјавио је нови изасланик УН и Арапске лиге за Сирију Лахдар Брахими. "Војна интервенција у Сирији значиће неуспјех дипломатских напора. По мени она није прихватљива ни данас, ни сутра ни прекосутра", рекао је међународни посредник синоћ у интервјуу за телевизију Ал Арабија. […]

недеља, септембар 2, 2012 / 11:15

Војна интервенција у Сирији неће никада бити прихватљива као рјешење кризе у Сирији, изјавио је нови изасланик УН и Арапске лиге за Сирију Лахдар Брахими.

"Војна интервенција у Сирији значиће неуспјех дипломатских напора. По мени она није прихватљива ни данас, ни сутра ни прекосутра", рекао је међународни посредник синоћ у интервјуу за телевизију Ал Арабија.

Он је напоменуо да влада носи највећу одговорност за обуставу насиља, већу од опозиције.

"Сиријска влада мора да одговори легитимним захтјевима свог народа", потврдио је Брахими и додао да је немогуће да његова мисија буде остварена без подршке држава чланица Савјета безбједности УН.

Прије седам дана бивши шеф алжирске дипломатије Лахдар Брахими именован је за међународног изасланика УН и Арапске лиге за Сирију умјесто Кофија Анана коме је истекао мандат.

Брахими је јуче званично ступио на дужност./Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *