Нови Град: Петиција против радиоактивног отпада у комшилуку

У Новом Граду данас почиње потписивање петиције против одлагања радиоактивног отпада на локацији Трговска гора или било којој другој локацији која је од овог града удаљена мање од 20 километара ваздушном линијом. Форум за безбједност ове општине јуче је одлучио да у наредних седам дана буде сазвана посебна сједница Скупштине општине Нови Град на којој […]

петак, април 10, 2015 / 09:12

У Новом Граду данас почиње потписивање петиције против одлагања радиоактивног отпада на локацији Трговска гора или било којој другој локацији која је од овог града удаљена мање од 20 километара ваздушном линијом.

Форум за безбједност ове општине јуче је одлучио да у наредних седам дана буде сазвана посебна сједница Скупштине општине Нови Град на којој ће одборници бити информисани о актуелном проблему и донијети закључке за рјешавање овог проблема.

На сједници је закључено да буде организован састанак начелника општина које се простиру у сливу ријеке Уне, те да треба иницирати састанак са представницима институција БиХ, те са члановима Владе Републике Српске.

"Биће формиран тим који ће предводити начелник општине и предсједник Скупштине општине који ће перманентно пратити развој ситуације и предузимати потребне активности", саопштено је након сједнице Форума за безбједност.

Осим тога, руководство општине Нови Град ће организовати састанак са посланицима у Народној скупштини Републике Српске из ове општине од којих ће бити затражено да у парламенту буде покренута иницијатива за заустављање одлагања радиоактивног отпада на Трговској гори.

Предсједник Скупштине општине Нови Град Мирко Згоњанин најавио је да ће посебна сједница локалног парламента бити одржана 14. или 15. априла.

Начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић рекла је да има информацију да је општина Двор 30. марта обавијештена да ће на Трговској гори, у хрватској општини Двор, бити одложено пет тона отпада из Института "Руђер Бошковић" из Загреба.

Рајилићева је рекла да ће општинска власт искористити сва демократска права да спријече одлагање радиоактивног отпада на Трговској гори.0 КОМЕНТАРА

 1. свака част ЗОРИ на овом потезу. тако се брани РС од радиоактивног отпада који шаље ОРАХ.

 2. Ма ајте људи то ће велики Миле средити он је са ХДЗовцима „на прст у дупе“, сад је његова предсједница дошла на власт. Он се у БиХ брине о хрватском правима, вјероватно је договорио да ХДЗ тамо брани српска права.Неће то Колинда дозволити! Шансе нема!

 3. Без обзира на лицемјерје сикирице добро је да се то покренуло.

  ОРАХ сигурно то није урадио, нити може, тек људи треба јесенас да иду на изборе.

  Ово је само доказ да у Српској и на нивоу БиХ треба права контрола, да то исто треба у Хрватској и леукемичној Србији.

  Значи ЗОРА код нас, ОРАХ у Хрватској, а ваљда ће неубједљиви зелени из Србије почети да нешто конкретно раде.

  Дословце сваки дан се доказује да без зелених у парламенту и кроз извршне органе нема спаса ни нама, ни природи.

  Ево погледајте „црвену као крв“ ријеку у Србији код Тополе, просто невјероватно колико злочина сваки дан да би битанге направиле још једну вилу.

 4. Сикирица,

  Питам те ко човјека, зашто имаш потребу да нападаш, понижаваш и лицемјерно коментаришеш ЗОРУ и наш рад?

  Знамо да си ти један од администратора Фронтала, знамо да си новинар, ниси се „турио“ ни на једну страну, али имаш неописиву потребу да ЗОРУ нападаш. Због чега, само питам?

 5. глуво било. кад сте ви мене видјели љутог?

  углавном, док год вам вођа буде изигравао месију и преозбиљно схватао коментарисање испод текстова као неку „борбу за рс„, ја ћу бити ту с времена на вријеме да поклопим.

  не можете се ви борити за РС на истом мјесту гдје се ја зајебавам.

  прилагодите се, овде мало опуштеније, а кад угасите комп, онда ексер у тркљу једно пет центи испод врха, на воду, и удри по кесама.

  па да видиш шта за сат времена направе сикирица, косијер и три такве мотке од обале.

 6. Политичари обилазе земље и продају нам банане. Јел’ тако нешто рече онај клинац? Одлично је запазио.

  Само ти Сикирице ударај опуштено и нушићевски по свима, то је пожељно и доказ да ти мозак ради у бета режиму.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *