Нови докази да Халиловићку није убила граната са српских положаја

Експлозију, која је 7. јула 1993. године у породичном стану у Сарајеву усмртила супругу генерала тзв. Армије БиХ Сефера Халиловића и њеног брата, није изазвала граната калибра 122 милиметра испаљена са српских положаја око града, како је то током рата презентовано након прелиминарне истраге званичних органа у Сарајеву. То је недвосмислено показао јучерашњи експеримент, који […]

петак, март 21, 2014 / 10:04

Експлозију, која је 7. јула 1993. године у породичном стану у Сарајеву усмртила супругу генерала тзв. Армије БиХ Сефера Халиловића и њеног брата, није изазвала граната калибра 122 милиметра испаљена са српских положаја око града, како је то током рата презентовано након прелиминарне истраге званичних органа у Сарајеву.

То је недвосмислено показао јучерашњи експеримент, који је са сарадницима извео професор Берко Зечевић, којег је у оквиру истраге о овом случају ангажовало Тужилаштво БиХ, пише "Дневни аваз".

Према Берковићевим ријечима, експеримент изведен на полигону "Претиса" у Вогошћи негира званичне резултате истраге која је урађена 1993. године.

Берковић тврди да у стану Халиловићевих није експлодирала граната и да тијела нису била раскомадана.

Овај експеримент потврђује вишегодишње инсистирање Халиловићевог сина Семира, који све вријеме тврди да је у њиховом стану експлодирала бомба и да се радило о атентату на његовог оца, при чему су страдали његова мајка и њен брат, наводи сарајевски лист.

Семир Халиловић и данас тврди да су они жртве "политичког злочина", и да су тај атентат извели припадници злогласне паравојне формације "Шеве", чији су налогодавци били у тадашњем највишем бошњачком политичком врху.

Он је у својим књигама као једног од инспиратора овог злочина именовао Фикрета Муслимовића, који данас обавља функцију савјетника предсједавајућег Предсједништва БиХ и потпредсједника СДА БиХ Бакира Изетбеговића.

Семир Халиловић изразио је наду да ће налогодавци и убице чланова његове породице до краја године завршити у затвору.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *