Нове жртве протеста у Венецуели

Најмање двије особе погинуле су у Венецуели током демонстрација против социјалистичке владе предсједника Николаса Мадура, чиме се број жртава једномјесечних протеста попео на 24. У држави Карабодо, у централном дијелу земље, убијен је студент и официр војске, јавио је Ројтерс. Према ријечима опозиционих активиста, студента Хесуса Акосту убиле су недалеко од његове куће наоружане присталице […]

четвртак, март 13, 2014 / 08:25

Најмање двије особе погинуле су у Венецуели током демонстрација против социјалистичке владе предсједника Николаса Мадура, чиме се број жртава једномјесечних протеста попео на 24.

У држави Карабодо, у централном дијелу земље, убијен је студент и официр војске, јавио је Ројтерс.

Према ријечима опозиционих активиста, студента Хесуса Акосту убиле су недалеко од његове куће наоружане присталице владе, док је гувернер Карабода Франциско Амеликах изјавио да су га убиле присталице опозиције из снајпера.

Амеликах је додао да су у одвојеном инциденту "криминалци из редова терориста" убили капетана армије Рамса Брака.

На хиљаде присталица и противника Мадура окупило се и данас на улицама венецуеланске пријестонице Каракаса, гдје је дошло до сукоба студената и снага безбједности.

Очевици су рекли Ројтерсу да су видјели на десетине повријеђених.

Антивладине демонстрације су подстакнуте растућим незадовољством због погоршања животних услова и полицијских обрачуна у држави богатој нафтом.

Социјалистичка влада предсједника Мадура изазвала је гнев многих, прије свега због несташице основних потрепштина као што су тоалет папир и храна и то усред спирале насилног криминала и корупције, наводе агенције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *