Нове оптужбе против директорице која је набављала алкохол за вртиће

Радници вртића оптужују директорку Центра за предшколско васпитање Наташу Радуловић за понижавање васпитача и расипање новца. У вртићима се радници запошљавају по страначким и родбинским везама, запослени трпе мобинг директорке која троши донације на вечере и путовања, док родитељи доносе тоалет папир и сапун, пише Еуроблиц. Ово је сиже писма које је редакцији Еуроблица упутила […]

среда, април 8, 2015 / 14:56

Радници вртића оптужују директорку Центра за предшколско васпитање Наташу Радуловић за понижавање васпитача и расипање новца.

У вртићима се радници запошљавају по страначким и родбинским везама, запослени трпе мобинг директорке која троши донације на вечере и путовања, док родитељи доносе тоалет папир и сапун, пише Еуроблиц.

Ово је сиже писма које је редакцији Еуроблица упутила „група очајних, незадовољних и престрашених радника Центра за предшколско васпитање и васпитање“. Они тврде да је од 2006. до данас у Центар запослено више од 120 радника без расписивања конкурса.

"Све се ради по братско-кумовском-страначком систему гдје радник почне да ради на одређено двије године, а онда добије рјешење о сталном радном односу – наводи се у писму, уз напомену да се од септембра прошле године радници примају за стално и без двогодишњег рада на одређено, јер је директорки истекао мандат у октобру.

Радници тврде да се највише запошљава за вријеме избора, што се наплати или у новцу или у гласовима, а као примјер наводе да су у Центар запослени чланови породице појединих одборника и начелника из СНСД.

"Директорка је запослила своју снаху Ђурђицу Радуловић, а као волонтер је ангажована кћерка помоћнице за правне послове Славице Кече", наводи се у писму.

Радници тврде да Радуловићева свакодневно омаловажава васпитаче, а новац који Центар добија из буџета Града и донације троши на путовања, вечере и репрезентације.

"Вртићи добију довољно новца али то малишани не осјете, у шта се можете увјерити кад погледате смјештај и услове у којима одрастају и бораве. На 30 дјеце Центар обезбиједи пар пакета бојица, двоје маказа, пет-шест блокова за цртање а све остало морамо тражити од родитеља јер нам је тако наређено", тврде радници, истичући да је са свим тим власт упозната, али да не реагује јер је Радуловићева кадар СНСД.

На ове конкретне оптужбе, умјесто Радуловићеве, одговорио је Колегијум Центра који тврди да ревизори и инспекција нису пронашли неправилности у раду установе.

"Циљ писма је дискредитовати актуелну директорку јер су се на конкурс за избор директора пријавиле још двије раднице Центра", тврди Колегијум.

И градоначелник Слободан Гаврановић сматра да је писмо радника „сукоб лобија“ око именовања директора.

"Важно је да именовање буде завршено што прије како би били очувани међуљудски односи у Центру који могу бити нарушени због нечијих интереса", сматра Гаврановић.

На конкурс, који је затворен 20. марта, пријавиле су се Радуловићева, раднице Центра
Босиљка Бошњак и Слађана Мишић, те Јелена Куртиновић.

Алкохол

Наташа Радуловић прошле године била је у жижи јавности и то због набавке 666 литара алкохолног пића, а родитељи дјеце више пута јавно су се жалили на лоше услове у вртићима. Реаговали су и поједини одборници из градске Скупштине.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *