Нова Пазова: Пао војни авион, један пилот погинуо

Један пилот Војске Србије је преминуо, а други је повријеђен у авионској несрећи која се догодила када се школски авион „Ласта 95” срушио у Новој Пазови. Пилот Војске Србије, који је искочио из авиона Ласта (В-54) који се срушио у Новој Пазови, умро је на Војно-медицинској академији од задобијених повреда, потврђено је агенцији Бета у […]

среда, септембар 26, 2012 / 11:31

Један пилот Војске Србије је преминуо, а други је повријеђен у авионској несрећи која се догодила када се школски авион „Ласта 95” срушио у Новој Пазови.

Пилот Војске Србије, који је искочио из авиона Ласта (В-54) који се срушио у Новој Пазови, умро је на Војно-медицинској академији од задобијених повреда, потврђено је агенцији Бета у Министарству одбране.

Авион Ласта (В-54) срушио се у Улици краља Петра у Новој Пазови, за време тренажног лета. На земљи није било повријеђених а други пилот који је искочио прошао је без повреда.

Министар одбране Александар Вучић наредио је хитну истрагу тог инцидента.

Како је агенцији Бета рекао начелник Управе за односе са јавношћу Мнистарства одбране пуковник Миливоје Пајовић, повријеђени пилот је хеликоптером пребачен на ВМА, гдје је касније преминуо.

Пајовић је додао да нема повријеђених грађана на мјесту где се авион срушио.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *