Нова Банка – Забиљежен раст активе од 130 милиона КМ

Генерални директор Нове банке Бањалука Милан Радовић изјавио је да је у првом полугодишту ове године забиљежен раст активе од 130 милиона КМ која је са 970 милиона на крају прошле године, достигла око 1,1 милијарди КМ.  Радовић је за "Независне новине“ рекао да је забиљежен и раст штедње од око 70 милиона КМ, те […]

петак, август 17, 2012 / 09:25

Генерални директор Нове банке Бањалука Милан Радовић изјавио је да је у првом полугодишту ове године забиљежен раст активе од 130 милиона КМ која је са 970 милиона на крају прошле године, достигла око 1,1 милијарди КМ.

 Радовић је за "Независне новине“ рекао да је забиљежен и раст штедње од око 70 милиона КМ, те да је остварена добит од шест милиона КМ, што у односу на прошлу годину представља знатно повећање.

Он је додао да свакодневно расте и број отворених жиро, текућих и трансакционих рачуна, а самим тим и број трансакција које су повећане за 25 одсто.

Према његовим ријечима, у кредитном портфељу банке 90 одсто кредита је сврстано у А категорију, седам одсто у Б, а свега три одсто у Ц и Д категорију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *