Нокија: Паметни аутомобили су будућност

Финска компанија Нокија планира да уложи 100 милиона долара у компаније које раде на развијању технологије „паметних“ аутомобила, јавља агенција Блумберг. Најављена средства биће обезбијеђена из новооснованог фонда Нокије, којим ће, како је саопштено из компаније, управљати инвестиционо одјељење „Нокија гроутх партнерс“. „Уочавамо иновације у читавој аутомобилској индустрији попут комбинације мобилности и интернета“, изјавио је […]

уторак, мај 6, 2014 / 20:06

Финска компанија Нокија планира да уложи 100 милиона долара у компаније које раде на развијању технологије „паметних“ аутомобила, јавља агенција Блумберг.

Најављена средства биће обезбијеђена из новооснованог фонда Нокије, којим ће, како је саопштено из компаније, управљати инвестиционо одјељење „Нокија гроутх партнерс“.

„Уочавамо иновације у читавој аутомобилској индустрији попут комбинације мобилности и интернета“, изјавио је један од партнера у инвестиционом одјељењу Нокије, Пол Асел.

Након прошломјесечне продаје свог одјељења за производњу мобилних уређаја америчком Мајкрософту, Нокија сада настоји да реорганизује пословање и прошири се на нова поља дјеловања. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *