Њемачка парламентарка: Злочини ОВК се толеришу

Посланик њемачке партије Љевица Севим Дагделен изјавила је да Владу самопроглашеног Косова чине припадници терористичке ОВК, због чијег терора су стотине хиљада Срба, Рома и других мањина биле принуђене да напусте Космет и која жели да терористичке акте прошири и на сусједне земље. "Злочини ОВК се толеришу и не кажњавају. Косово је, пропорционално броју становника, […]

недеља, јул 12, 2015 / 14:59

Посланик њемачке партије Љевица Севим Дагделен изјавила је да Владу самопроглашеног Косова чине припадници терористичке ОВК, због чијег терора су стотине хиљада Срба, Рома и других мањина биле принуђене да напусте Космет и која жели да терористичке акте прошири и на сусједне земље.

"Злочини ОВК се толеришу и не кажњавају. Косово је, пропорционално броју становника, водећа земља у Европи по броју исламских терориста. То није успјешна прича", рекла је Дагделенова у интервјуу за "Политику".

Она је нагласила да признање независности Косова представља кршење међународног права и указала да на таквом темељу расте великоалбански национализам, који је инструментализован од НАТО да би се дисциплиновале Србија, Црна Гора, Македонија, али и Грчка.

Дагделенова је упозорила да ће ЕУ, као и Њемачка, не само захтјевати да Србија једнострано призна независност Косова, већ и да одустане од добрих односа са Русијом и да ће то бити цијена чланства у ЕУ.

Она је додала да су јој, због недавне критике ОВК, великоалбански националисти пријетили смрћу.

Када је ријеч о мигрантској кризи и намјери Мађарске да дигне зид висок четири метра према Србији, Дагделенова је оцијенила ту намјеру као срамотну.

"То што ради Мађарска је срамотно, али се суштински не разликује од цјелокупне европске смртоносне изолационистичке политике. Потребна нам је култура добродошлице према избјеглицама које долазе у ЕУ. Нико не напушта добровољно своје домове. Границе морају бити отворене за људе", каже она.

Дагделенова је у контексту тога поновила свој став да ЕУ не треба бити додјељена Нобелова награда за мир.

"ЕУ није узор хуманости управо због своје изолационистичке политике због које на хиљаде људи изгуби животе у полушају да пређу Средоземно море. Потребно нам је успостављање слободне, демократске Европе. Тренутно ЕУ првенствено служи да се томе да богати буду још богатији, док истовремено сиромашни постају све бројнији", закључила је Дагделенова. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *