Њемачка: Откривен центар за обуку неонациста

У Немачкој је откривен центар за обуку неонациста који припада организацији „Нови поредак“. Та организација је нова, али њен шеф је добро познат службама безбједности: у питању је окорјели нациста Мајнолф Шенборн, који против државе дјела већ више од двије деценије. У "бијелој кући" која се налази на око 70 километара од Берлина, доселили су […]

понедељак, март 11, 2013 / 16:57

У Немачкој је откривен центар за обуку неонациста који припада организацији „Нови поредак“. Та организација је нова, али њен шеф је добро познат службама безбједности: у питању је окорјели нациста Мајнолф Шенборн, који против државе дјела већ више од двије деценије.

У "бијелој кући" која се налази на око 70 километара од Берлина, доселили су се, како су комшије касније посвједочиле, потпуно неупадљиви гости.

Првих неколико недеља, све је дјеловало потпуно нормално, док једног дана, полиција није пронашла једног од станара мртвог у соби. Љекари су констатовали да је у питању срчани удар.

Полиција је међутим, поред тијела пронашла аутоматску пушку са око 300 метака. Сва муниција није одговарала само оружју које је пронађено поред тијела, па је државно тужилаштво у Нојрупину покренуло опсежну истрагу.

Испоставило се да је мртвац пронађен у соби "бијеле куће" заправо Јерг Ланге, познат као неонациста и плаћеник који је учествовао у сукобима у бившој Југославији.

У "бијелој кући" пронађени су неонацистички списи организације под именом "нови поредак". То је заправо, како је утврдила полиција Њемачке, интерни документ организације коју су окупљали Ланге, али и Мајнолф Шеброн, његов саучесник у организацији неонацистичког центра.

"Бијела кућа" заправо је била тајни центар за школовање припадника "Новог поретка". Када је организација откривена, неонацисти су напустили кућу, а полиција је наставила да истражује ко су све чланови организације, као и гдје је оружје за које се сумња да недостаје из "бијеле куће".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *