Њемачка оцјењује португалске реформе као охрабрујуће

Министар финансија Њемачке Волфганг Шојбле изјавио је после разговора са португалским колегом Витором Гаспаром да су „охрабрујуће” реформе које Лисабон спроводи у борби са економском кризом. „Португалске економске реформе показале су се као захтјеван и болан процес који захтјева многе жртве од народа, али су резултати охрабрујући”, наведено је у заједничком саопштењу двојице министара, пренијела […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 08:08

Министар финансија Њемачке Волфганг Шојбле изјавио је после разговора са португалским колегом Витором Гаспаром да су „охрабрујуће” реформе које Лисабон спроводи у борби са економском кризом.

„Португалске економске реформе показале су се као захтјеван и болан процес који захтјева многе жртве од народа, али су резултати охрабрујући”, наведено је у заједничком саопштењу двојице министара, пренијела је француска новинска агенција АФП.

Програм реформи такође се одвија „брже него што се очекивало”, додала су двојица министара.

„Конкурентност је побољшана, владини трошкови су сада под контролом, а структурни буџетски дефицит значајно је смањен”, наведено је у саопштењу.

Њемачка је још једном потврдила да има повјерења у Португалију и да „снажно охрабрује португалску власт да настави да се бори са изазовима и спроводи реформе”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *