Ништа од смјене Џаферовића, СНСД није напустио сједницу

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ ни данас, као ни мјесецима раније, није подржао захтјев Клуба посланика СНСД-а за смјену Шефика Џаферовића са мјеста предсједавајућег и члана Колегијума овог дома.  Чланови Клуба посланика СНСД-а нису напустили данашњу сједницу, за разлику од раније праксе када су то чинили одмах по одбијању њиховог захтјева.   Одбијен је и […]

среда, јул 22, 2015 / 17:54

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ ни данас, као ни мјесецима раније, није подржао захтјев Клуба посланика СНСД-а за смјену Шефика Џаферовића са мјеста предсједавајућег и члана Колегијума овог дома.

 Чланови Клуба посланика СНСД-а нису напустили данашњу сједницу, за разлику од раније праксе када су то чинили одмах по одбијању њиховог захтјева.

 

Одбијен је и приједлог посланика СДП-а Мирсада Мешића за формирање истражне парламентарне комисије која би утврдила на основу које је одлуке тадашњи предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић упутио Савјету безбједности УН писмо са захтјевом да се одбије британска резолуција о Сребреници.

 

Подршку посланика није добио ни приједлог Заима Бацковића из БПС-а за формирање истражне комисије која би утврдила са којим су се правом представници Републике Српске обраћали УН у вези са резолуцијом о Сребреници када је међународна политика у надлежности институција БиХ.

Приједлози Дениса Бећировића који је затражио од Савјета министара БиХ информацију у вези са, према његовим тврдњама, интензивирањем напада према бошњачким повратницима на територији Републике Српске, као и скидање двије тачке са дневног реда засједања у вези са Сребреницом није добило потребан број гласова.

 

На приједлог Борјане Кришто из ХДЗ БиХ у дневни ред уврштено је давање сагласности на споразум о зајму за развојну политику и пословни амбијент између БиХ и међународне банке за развој, а прихваћен је и приједлог Мирсада Ђонлагића из СББ-а да се од Дома народа затражи затшо још није разматрао закон о укидању "бијелог хљеба" изабраним и именованим званичницима БиХ који је усвојен у Представничком дому.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *