Ништа ново: Запосленима у болници нису уплаћени доприноси

Приједорска болница „Доктор Младен Стојановић“ запошљава 503 радника и дугује им уплату доприноса за десет мјесеци, рекао је директор ове јавне здравствене установе Мирко Совиљ. "Наша установа је финансијски оптерећена дуговима из периода 1999 – 2006. за струју и воду, као и за Фонд здравственог осигурања Републике Српске на рачун преплаћених уговорених средстава", рекао је […]

четвртак, март 6, 2014 / 14:54

Приједорска болница „Доктор Младен Стојановић“ запошљава 503 радника и дугује им уплату доприноса за десет мјесеци, рекао је директор ове јавне здравствене установе Мирко Совиљ.

"Наша установа је финансијски оптерећена дуговима из периода 1999 – 2006. за струју и воду, као и за Фонд здравственог осигурања Републике Српске на рачун преплаћених уговорених средстава", рекао је Совиљ новинарима у Приједору.

Он каже да је приједорска болница због тога била принуђена да потписује уговоре о репрограму дугова, тако да је на мјесечном нивоу оптерећена ануитетима репрограма и обавезом редовног измиривања текуће потрошње.

"Поред тога, суочени смо и са повећањем трошкова усљед сталног поскупљења лијекова, санитетског и другог потрошног материјала", додао је Совиљ.

Он је навео да приједорска болница добија редовне транше од Фонда, али да начин уговарања здравствених услуга "није заснован на реалним односима".

"Добар дио њих, посебно консултативно-специјалистичке и дијагностичке услуге, плаћају нам се у складу са расположивим средствима Фонда и онда су њихове цијене испод стварног трошка", оцијенио је Совиљ.

Он каже да се неуплаћени доприноси нису одразили на пружање здравствених услуга запосленима, а да су за пензионисање радника извршаване појединачне уплате.0 КОМЕНТАРА

  1. Ne mojte tako,ako uplatite plate i doprinose radncima to se karakteriše kao udar na Republiku Srpsku bar je to aktuelna priča u zadnje vrijeme nama nam dragaog Mileta (Ronhila)…Jel ono reče da će napraviti bolnicu u Istočnom Sarajevu 2010 da se ne liječi narod sarajevske regije po Koševu ,nešto je ne vidim mora da sam oslijepio 😛

  2. Ne samo da im ne treba isplatiti doprinose nego treba svima u zdravsostvo koji su zaštićeni ko beli medvedi u belim mantilima svima prepoloviti plate.
    http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/nada-macura-u-nasem-urgentnom-centru-ima-svalerisanja-samo-tako/43247

    Dalje svim budžetlijama je hitno potrebno srezati bezobrazno visoke plate plate na pola pa čak i više od toga
    Dosta je više bilo zadiživanja kod MMF i raspordaje privrede koji smo 50 godina stvrarali za parazitske budžetlijske plate

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *