Нисмо чули да пуцају: Милитанти са Корзике прекидају операције у октобру

Главна милитантна група која се бори за независност Корзике од Француске саопштила је данас да ће окончати војне операције у октобру. Група "Фронт за национално ослобођење Корзике" /ФЛНЦ/ саопштила је у јуну 2014. године да планира да оконча војне сукобе, што је била једнострана одлука донијета без предуслова. У данашњем саопштењу група наводи да ће […]

уторак, мај 3, 2016 / 10:46

Главна милитантна група која се бори за независност Корзике од Француске саопштила је данас да ће окончати војне операције у октобру.

Група "Фронт за национално ослобођење Корзике" /ФЛНЦ/ саопштила је у јуну 2014. године да планира да оконча војне сукобе, што је била једнострана одлука донијета без предуслова.

У данашњем саопштењу група наводи да ће прекинути војне операције 22. октобра како би омогућила корзиканском парламенту, који предводе националисти, да на миру обавља свој посао.

"Окончање војних операција не значи да ћемо положити оружје", наводи се у саопштењу, пренио је АФП.

ФЛНЦ, која је основана 5. маја 1976. године, и различите друге фракције које се залажу за независност од Француске, извеле су до сада стотине напада0 КОМЕНТАРА

  1. To što autor nije čuo za pucnjavu na korzici ne znači i da je nije bilo tako je u ednoj epizodi alana forda koja se dešava na korzici bilo dosta pucnjave i koliko se sjećam iz te epizode potiče i ono „ah moj novi džemper“(Za mlađe na džemperu su rupe od bazuke a pri tom je vlasnik u njemu)
    Koliko se sjećam epizoda počinje sa „ovo je Korzika danas poznata po tome što tamo igra Dragan Džajić no postojala je i prije“B-)B-)B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *