Ниш, Милански едикт и туризам

Католичка црква очекује на прослави Миланског едикта у Нишу око 100.000 ходочасника због чега ће литургија, која је заказана за 21. септембар 2013. године, највјероватније бити служена на писти нишког цивилног аеродрома „Константин Велики“, сазнаје „Блиц“. Милански едикт је уредба коју су 313. у Милану заједнички прогласили Константин Велики, тада тетрарх Запада и Лициније, тетрарх […]

четвртак, децембар 20, 2012 / 14:32

Католичка црква очекује на прослави Миланског едикта у Нишу око 100.000 ходочасника због чега ће литургија, која је заказана за 21. септембар 2013. године, највјероватније бити служена на писти нишког цивилног аеродрома „Константин Велики“, сазнаје „Блиц“.

Милански едикт је уредба коју су 313. у Милану заједнички прогласили Константин Велики, тада тетрарх Запада и Лициније, тетрарх Истока, прогласивши крај вјерских прогона хришћана у Римском Царству.

Литургију ће служити папин легат, кардинал Милана Анђело Скола уз суславитеље – кардинала Јосипа Бозанића, надбискупа загребачког, и кардинала Винка Пуљића, надбискупа сарајевског.

Позив да присуствују овој свечаности упућен је бискупима и надбискупима свих бискупских конференција у региону, па се стога очекује и долазак великог броја вјерника из Мађарске, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније, Бугарске, Румуније, али и из наше земље – са Космета.

Нишки жупник Нико Јосић каже да је првобитни план био да се литургија служи на стадиону „Чаир“, али је онда утврђено да овај спортски објекат неће моћи да прими све ходочаснике.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *