Николић: Сретењски орден Хамдији Јусуфспахићу

Предсједник Србије Томислав Николић уручио је данас Сретењски орден првог степена почасном реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије Хамдији Јусуфспахићу, за нарочите заслуге и лични допринос развоју међувјерске сарадње, верске толеранције и достојанствено представљање Србије и њених грађана у иностранству. Предсједник Николић је на церемонији рекао да Хамдији Јусуфспахићу, свом дугогодишњем пријатељу, захваљује у име свих грађана […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 15:33

Предсједник Србије Томислав Николић уручио је данас Сретењски орден првог степена почасном реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије Хамдији Јусуфспахићу, за нарочите заслуге и лични допринос развоју међувјерске сарадње, верске толеранције и достојанствено представљање Србије и њених грађана у иностранству.

Предсједник Николић је на церемонији рекао да Хамдији Јусуфспахићу, свом дугогодишњем пријатељу, захваљује у име свих грађана Србије, истичући да Србија зна да цијени оне који Србију воле и цијене.

Николић је истакао да је једва дочекао прилику да се одужи Јусуфспахићу за све што је учинио за своју државу, и да је њихово пријатељство тек данас крунисано.

„Бог је хтио да дођем у позицију да исправим неку од грешака својих претходника, а да онима који долазе иза мене не оставим превише грешака. Свако ко има било какву мисао у глави, добру или лошу, нека помисли шта би о томе помислио Хамдија Јусуфспахић. У старој Атини био је један којег су звали праведник, а ми бисмо за Хамдију, уз све што о њему говоримо, могли да додамо ријеч праведник”, рекао је Николић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *