Николић се причестио и исповиједио

Протејереј ставрофор Радич Радичевић причестио је јутрос око 11 часова лидера Српске напредне странке Томислава Николића који и даље штрајкује глађу и жеђи у болничком кревету у Београдском клиничко-болничком центру. "Честитао сам му празник Васкрсење Христово и пренео поруку његове светости патријарха Иринеја и молбу да оконча овај начин борбе за остваривање својих права", рекао […]

четвртак, април 21, 2011 / 12:20

Протејереј ставрофор Радич Радичевић причестио је јутрос око 11 часова лидера Српске напредне странке Томислава Николића који и даље штрајкује глађу и жеђи у болничком кревету у Београдском клиничко-болничком центру.

"Честитао сам му празник Васкрсење Христово и пренео поруку његове светости патријарха Иринеја и молбу да оконча овај начин борбе за остваривање својих права", рекао је ставрофор Радич Радичевић након што је изашао из собе Томислава Николића.

 

Он је такође рекао да је пичешћа исповедио лидера СНС и да су тада били сами у соби. На питање новинара да ли причешће значи да је Николић прекинуо штрајк глађу и жеђи, он је рекао да причешће није јело и да је Николић то тако и схватио и да је зато и прихватио да се причести.0 КОМЕНТАРА

 1. Причестише га, а прије пар дана његово понашање окарактерисаше као нехришћанско http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Политика/877696/Штрајк+глађу+и+жеђу+није+хришћански.html

  Нешто слично као и за суборњу утакмицу. И сутра на Велики петак има некаквих спортских манифестација и то никоме не смета, само смета суботњи дерби.

  Мислим да у нашој цркви постоји више струја и да се то снагом ауторитета патријарха мора сузбити. Иначе Артемијев раскол неће бити једини.

 2. Слушао сам данас, тј. јутрос, један кратки интервју Николића из КБЦ-а за једини слободни медији у Србији, радио Фокус, у којем каже да је јуче добио писмо од патријарха Иринеја у којем му препоручује да преко ових празника у току поста почне узимати воду и нешто хране на шта је овај пристао, исто тако све недоумице које су направили намјерно и свјесно скоро сви медији у Србији њих двојица с јутрос „изгладили“. Ја препоручујем свим људима који желе да сагледају праву слику из Србије не прате медије као што су РТс, Б92, Блиц, Пресс… мада су сви медији под „шапом“ власти ето има један радио на коме можете све чути и речи а да не будете кажњени.

 3. Ти си Симо тешки контраш. Просто, ако хоћеш да скренеш пажњу на нешто, идеш на нешто што ће одјекнути. Да би скренули пажњу на то да у овој седмици не треба бити спортских догађаја, иде се на бојкот дербија, јер ће то људи чути. Јер Делиеј бојкотују мечеве пред Васкрс, али никад није била нека значајна, и није било одјека.

  што се тиче Томе, све је до угла гледања. АКо неко хоће да се убије, то је гријех у хришћанству. Ако је неко спреман да страда за идеале слободе, онда је мученик. Иам и до тога ко како жели да гледа.

  Србине, постоји ли стриминг радио Фокуса, на којој је адреси?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *