Николић: Признајем да сам русофил

Предсједник Србије Томислав Николић оцијенио је уочи сутрашњег састанка са руским предсједником Владимиром Путином у Сочију да њихов други сусрет у два мјесеца показује да постоји обострана жеља да сарадња Србије и Русије буде много боља.  Николић је указао да, при томе, постоје српска очекивања да Русија у овом најтежем тренутку за Србију помогне како […]

понедељак, септембар 10, 2012 / 16:01

Предсједник Србије Томислав Николић оцијенио је уочи сутрашњег састанка са руским предсједником Владимиром Путином у Сочију да њихов други сусрет у два мјесеца показује да постоји обострана жеља да сарадња Србије и Русије буде много боља.

 Николић је указао да, при томе, постоје српска очекивања да Русија у овом најтежем тренутку за Србију помогне како би се прескочиле неке баријере у празном буџету, које су нове власти наслиједиле.

"Моја очекивања су велика, огромна", рекао је Николић за Први канал руске телевизије и додао да оно што народи показују – а то је велика љубав – државна руководства не смију и не треба да спречавају.

На питање да ли га вријеђа писање српских медија да одлази у Сочи да би од Србије направио губернију, Николић је рекао да тешко више могу да га увриједе они који у новинама воде неки трећи круг предсједничких избора и покушавају да омаловаже све оно што је урадио, а посебно успјех да већина грађана Србије гласа за њега.

Николић је додао да признаје да је русофил, а да је Србија једино што више воли од Русије, те да је најважније да је Русија стални члан Савјета безбједности УН који, како је навео, никада неће прихватити независност Косова и Метохије, што олакшава борбу Србије.

Говорећи о могућностима за сарадњу у војној области, Николић је рекао да постоје договори који ће бити реализовани с циљем да Србија и Русија имају заједничке производе, да заједнички наступају на трећим тржиштима, али да није истина да ће се српска војска наоружавати руским оружјем.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *