Николић: Остајемо пријатељски настројени, али сад знамо шта о нама мисле

Предсједник Србије Томислав Николић оцијенио је да је покушај линчовања премијера Србије Александра Вучића у Сребреници одраз лоших, скоро непријатељских, односа у БиХ и јасно показује шта о Србима као народу мисле поједини бошњачки политичари и вјерске вође. "Нико не сме да остане равнодушан пред дивљаштвом које је личило на напад на српске сватове 1992. […]

недеља, јул 12, 2015 / 11:55

Предсједник Србије Томислав Николић оцијенио је да је покушај линчовања премијера Србије Александра Вучића у Сребреници одраз лоших, скоро непријатељских, односа у БиХ и јасно показује шта о Србима као народу мисле поједини бошњачки политичари и вјерске вође.

"Нико не сме да остане равнодушан пред дивљаштвом које је личило на напад на српске сватове 1992. године. Ако је потребна изузетна храброст да би се отишло у пријатељску посету, онда се поставља питање шта је тек непријатељство", поручио је Николић.

Николић је оцијенио да је Вучић нападнут зато што је представљао Србију и што је дошао са руком испруженом у знак помирења, саопштено је из Кабинета предсједника Србије.

Он је честитао Вучићу на храбрости, а његовом обезбјеђењу за оданост.

"Србија свој став према другим народима и државама неће да мења, он остаје пријатељски, други треба да се замисле над оним што чине или су учинили свађајући нас 20 година после грађанског рата", закључио је предсједник Србије.

Премијер Србије Александар Вучић нападнут је јуче током комеморације у Поточарима. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *