Николић и НАТО: Док сам предсједник – никад

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је у четвртак да Србија никада не би требало да уђе у НАТО и да се о томе изјаснила и Скупштина Србије, а да би онај ко хоће другачије да одлучи морао да се консултује се грађанима. „Никада нећу предложити да уђемо у НАТО нити ћу бити сагласан ако би […]

петак, децембар 28, 2012 / 15:40

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је у четвртак да Србија никада не би требало да уђе у НАТО и да се о томе изјаснила и Скупштина Србије, а да би онај ко хоће другачије да одлучи морао да се консултује се грађанима.

„Никада нећу предложити да уђемо у НАТО нити ћу бити сагласан ако би грађани Србије донели такву одлуку. Партнерство за мир је максимум у којем би ми требало да сарађујемо са НАТО-ом”, рекао је Николић Радиотелевизији Србије.

Предсједник је навео да Србија никада неће бити у војном савезу нити ће бити редовног војног рока.

„Нећемо имати обавезне обуке, имаћемо специјалне јединице и све док и остали око нас не буду одлучили да седнемо и укинемо претње једни другима, Србија мора да има војску”, рекао је Николић.

Хиландар подржао Николића

Игуман манастира Хиландар архимандрит Методије упутио је данас предсједнику Србије Томиславу Николићу писмо подршке у напорима на очувању српских националних интереса, а посебно на изради платформе за наставак разговора Београда и Приштине, као и напору да се око ње сагласи највећи дио српске јавности.

Игуман манастира Хиландар упутио је поруку мира и љубави и неопходности слоге у српском народу у тешким временима искушења, саопштила је Прес служба предсједника.

Предсједник Србије боравио је у манастиру Хиландар на Светој Гори током званичне посјете Грчкој.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *