Николић и Хилари састанче у Рио де Жанеиру?

Предсједник Србије Томислав Николић састаће се током самита у Рио де Жанеиру са америчком државном секретарком Хилари Клинтом, а главна тема сусрета биће Косово, незванично сазнаје „Блиц“. Лист наводи да би тај сусрет требало да буде данас, те да ће до разговора доћи на иницијативу САД. Извор листа наводи да су већ првог дана самита […]

четвртак, јун 21, 2012 / 10:40

Предсједник Србије Томислав Николић састаће се током самита у Рио де Жанеиру са америчком државном секретарком Хилари Клинтом, а главна тема сусрета биће Косово, незванично сазнаје „Блиц“.

Лист наводи да би тај сусрет требало да буде данас, те да ће до разговора доћи на иницијативу САД.

Извор листа наводи да су већ првог дана самита представници САД пришли српској делегацији и затражили састанак, на шта су добили потврдан одговор.

"Људи из пратње Клинтонове рекли су да их на првом мјесту интересује Косово и да би жељели да чују какве планове у вези са тим питањем има Николић, а свакако су заинтересовани и за европске интеграције Србије", каже овај извор.

Николић ће се, како даље наводи, навјероватније састати и са новоизабраним француским предсједником Франсоа Оландом, као и са колегама из Чилеа, Турске, Норвешке и Мађарске, а ради се на томе да се састане макар са још 10 предсједника и премијера.

У Рију је почео самит о одрживом развоју "Рио+20" на којем се окупило 86 шеФова држава и влада и велики број министара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *