Николић добио подршку за платформу међу Србима на Косову

Срби са Косова и Метохије пружили су принципијелну подршку предсједнику и Влади и оцијенили да платформа штити њихове интересе, права и достојанство. "Срби са Косова и Метохије дали су принципијелну подршку председнику Србије и Влади на институционализцији заштите права Срба и Србије у даљим разговорима Београда и Приштине", наводи се у саопштењу након двочасовног састанка […]

петак, децембар 21, 2012 / 19:31

Срби са Косова и Метохије пружили су принципијелну подршку предсједнику и Влади и оцијенили да платформа штити њихове интересе, права и достојанство.

"Срби са Косова и Метохије дали су принципијелну подршку председнику Србије и Влади на институционализцији заштите права Срба и Србије у даљим разговорима Београда и Приштине", наводи се у саопштењу након двочасовног састанка Николића и челника косовскометохијских општина.

У сопштењу након састанка на коме је Николић упознао представнике косовских Срба са платформом о наставку преговора Београда и Приштине, додаје се да тај документ "даје решење суштинских питања и не оставља могућност поделе Косова и Метохије".

Представници Срба са Косова и Метохије су, како се додаје, изразили захвалност наводећи да дуги низ година нису били окупљени на једном мјесту и да до сада нису били били консултовани око сопствене судбине.

У саопштењу се наводи и да је Николић рекао да је услов опстанка и останка српског народа на Косову и Метохији јединство свих Срба о кључним принципима који су представљени у Платформи.

Према ријечима предсједника Србије, Београд је до сада рјешавао проблеме Албанаца у покрајини, а да су Србима само прављени проблеми.

"До сада није постојала одговорност оних који су водили преговоре и држава се крила иза чиновника, говорећи да је извојевана победа у преговорима, а у стварности су Срби суочени са све већим проблемима", рекао је предсједник Србије.

У саопштењу пише и да је предсједник изразио жељу да Срби на Косову и Метохији живе заједно и да се за опстанак боре заједно, без подјела.

Наводећи да времена нема и "да оно што смо могли јуче не можемо данас, а оно што можемо данас, нећемо моћи сутра", Николић је позвао представнике Срба да одрже састанак и донесу заједничке закључке о платформи и евентуалне сугестије.

У саопштењу се додаје да су челници Срба са Косова данас предложили да се у платформи предвиди и одржив повратак више од 240.000 протјераних Срба са Косова и Метохије.

Предсједник општине Косово Поље Стевица Лазић је у великој мјери задовољан платформом и каже да ће следеће недеље о њој разговарати с предсједницима општина.

"Наше мишљење о платформи у писаној форми ћемо доставити председнику", казао је Лазић новинарима и додао да је вријеме за упознавање с платформом било кратко, али да је у већој мјери задовољан са оним што је прочитао, јер Србима обезбјеђује опстанак.

Лазић је додао да су представници општина са Николићем највише разговарали о свакодневном животу и проблемима косовских Срба.0 КОМЕНТАРА

  1. “У сопштењу након састанка на коме је Николић упознао представнике косовских Срба са платформом о наставку преговора Београда и Приштине, додаје се да тај документ „даје решење суштинских питања и не оставља могућност поделе Косова и Метохије“.“

    Значи нема подјеле Косова! Неће Срби. А шта хоће, то нико не зна.
    О каквој платформи ови причају?

    То пизда више не порађа!

  2. Паметније би било да нам кажеш, кад си тако паметан, да ли по овој гробарској ‘платформи’ Срби дају аутономију Кососву, или Косово даје аутономију Србима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *