Никола Лазаревић: Наше мајке и њихове бриге

Овај текст је потврда чврсте опредјељености Еколошке партије Републике Српске да са партнерима, народу у 2017 години обећано изврши.

уторак, фебруар 7, 2017 / 11:26

Овај текст је потврда чврсте опредјељености Еколошке партије Републике Српске да са партнерима, народу у 2017 години обећано изврши.

Стојим и данас иза сваке ријечи изречене на изборима, стојим иза договора са програмским партнерима у провођењу договореног из области социјалне правде, здраве животне средине, МЕГА развоја пољопривреде, туризма и производње зелене енергије.
Не ваља ништа како се развија политичка ситуација,како у Српској, тако и на нивоу БиХ.
Ако нешто не предузмемо, бојим се да ће и ова година проћи у препуцавању републичких и тзв. савезних власти, значи од реформи ништа, па макар оне биле само у хуманој сфери и чићењу Републике Српске ове године,односно бар са циљевима наведеним у колумни-летку.

То ове године можемо сигурно урадити за свој народ, ако имало душе и части имамо.

За нас из Еколошке партије РС је ријеч светиња, испод овога нећемо отићи, макар морали обарати владу због непоштивања договора програмских партнера, што мислим да са оваквим људима није уопште велики проблем, за разлику од оних који су до сада то јалово и без икакве стратегије радили.

Ево текста колумне-летка “НАШЕ МАЈКЕ И ЊИХОВЕ БРИГЕ”

СТИД НАС ЈЕ НАШЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ СРАМОТЕ

Просто је невјероватна небрига у Српској према најугроженијем слоју становништва, неовисно којој вјерској заједници да припадају.

Ти наши суграђани немају посао, немају новац за огрев,за зимницу, немају новца да достојанствено прославе своје празнике( Божић, Васкрс, славу, Бајрам….)

Мене као срећног и поносног брата, брата који има три ситуиране сестре, посебно вријеђа чињеница да је нашим нељудским односом срамотно понижена (жена) као људско биће, понижено је најмање 20.000 нечијих мајки и супруга, последњег снаге и уточишта тих несрећних породица.

МАЈКА, ПУНА УСТА ЈЕ РЕЋИ ТУ НАЈЉЕПШУ РИЈЕЧ НА СВИЈЕТУ

Те мученице, (НАШЕ МАЈКЕ) нису годинама купиле ни најјефтинији комад гардеробе, годинама излазе у продавницу, код доктора, или на неко друго мјесто у истој гардероби, увијек при разговору са руком преко уста кад нешто говоре.

Зашто тако држе руку на устима?

Нажалост имају оштећене зубе, зато што годинама немају социјално и здравствено, зато што су од муке, стреса и лоше исхране изгубиле имунитет.

СРЦЕ МИ МОЈЕ ПУЦА КАД ТО ВИДИМ

Те мајке су највеће жртве послератне пљачке, разарања привреде и моралних вриједности нашег друштва.

Као предсједник авангардне и хумане партије-покрета, обећавам тим мајкама и тим угроженим породицама, да ћемо чим уђемо у локалне парламенте, одмах покренути иницијативу (ако треба сами израдити социјалну карту сваке општине).

Мора се одмах знати гдје, ко и како живи, мора се одмах приступити рјешавању све и једне угрожене породице по свим питањима.

Никакве то паре нису за Републику Српску, сто начина има да дођемо до овог једноставног циља, само је ствар добре воље и организације.

МИ СМО ПОКРЕНУЛИ СВИМ СРЦЕМ ОВУ ПРИЧУ, ЈАВНОСТ ЈЕ ТО ПРЕПОЗНАЛА И ПОДРЖАЛА

ПОРУКА МОЈА И ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ СВИМ ГРАЂАНИМА СРПСКЕ ЈЕ ЈАСНА:

„НИЈЕДАН СТАНОВНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОД ЈЕСЕНИ 2017 ГОДИНЕ НЕ СМИЈЕ БИТИ БЕЗ КРОВА НАД ГЛАВОМ, НЕ СМИЈЕ УЋИ У ЗИМУ БЕЗ ОГРЕВА И ЗИМНИЦЕ, БЕЗ СРЕДСТАВА ДА ДОСТОЈАНСВЕНО ОБАВИ СВОЈЕ ВЈЕРСКЕ ПРАЗНИКЕ“

ПОСЕБНО НАПОМИЊЕМ ДА ЋЕМО ОДМАХ КРЕНУТИ У АКЦИЈУ ДА СЕ НАПРАВЕ СВИМ ЧЛАНОВИМА ТИХ УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА ЗУБНИ КАРТОНИ

ДА СЕ ОДМАХ ПРИОРИТЕТНО ТЕ НАШЕ МАЈКЕ ПОЗОВУ И ДА ИМ СЕ УРАДИ БЕСПЛАТНО СВЕ ШТО ТРЕБА, ОД ПОПРАВКЕ, ДО ПРОТЕТИКЕ

ДА ИМ БАР НА ТАЈ НАЧИН ВРАТИМО ДОСТОЈАНСТВО, НАРАВНО, ОДМАХ ИЗА ТОГА ДА СЕ ТО УРАДИ СВАКОМ УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

БИЋУ СРЕЋАН И ПОНОСАН КАДА СЕ ТА НАША ИНИЦИЈАТИВА ОСТВАРИ

БИЋУ СРЕЋАН И ПОНОСАН КАДА СВИЈЕТ ВИДИ ДА СЕ СРПСКИ НАРОД ВРАТИО САМ СЕБИ, ДА ЈЕ ПОНОВО ПОСТАО СЛОЖАН И ХУМАН

БИЋУ НАЈСРЕЋНИЈИ ЧОВЈЕК НА СВИЈЕТУ КАДА СА ПОНОСОМ БУДЕМ МОГАО ДА НАПИШЕМ ДА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА ДОЖИВЈЕЛА КАТАРЗУ, ДА ЈЕ ПОСТАЛА 100% ЕКОЛОШКИ ЧИСТА, ДА ЈЕ У СТВАРНОСТИ ПОСТАЛА СОЦИЈАЛНО ОДГОВОРНА ДРЖАВА, ДА ЈЕ “ХУМАНОСТ ДРУГО ИМЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СРПСКОГ НАРОДА”

БИЋУ ПРЕСРЕЋАН ДА НАПИШЕМ КАКО НЕМА НИКО БЕЗ КРОВА НАД ГЛАВОМ И ГЛАДАН, ДА И НАЈСИРОМАШНИЈИ ИМАЈУ ДОСТОЈАНСТВЕН ЖИВОТ

ЖИВОТ УЗ ОСМИЈЕХ НА ЛИЦУ СА УРЕДНИМ ЗУБИМА, ДРУГИМ РИЈЕЧИМА ТО ЗНАЧИ ДА СМО ПОСТИГЛИ НАШ ПРВИ ЦИЉ, ХУМАНО ДРУШТВО, ОДНОСНО ДА СМО ОБЕЗБИЈЕДИЛИ ЗДРАВ И ЧАСТАН ЖИВОТ СВАКОГ СТАНОВНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, БЕЗ ОБЗИРА КОЈОЈ ВЈЕРИ ПРИПАДА

САМО ГОРЕ ПОБРОЈАНО ДА УРАДИМО, НАРОД БИ ТРЕБАО ДА СЕ ПОНОСИ СА СОБОМ ШТО ЈЕ МИСЛИО СВОЈОМ ГЛАВОМ И НАМА СА СВОЈИМ ГЛАСОВИМА ДАО ПРИЛИКУ ДА ДОКАЖЕМО У ПРАКСИ НАШУ ИДЕЈУ И ВИЗИЈУ

ЗАПАМТИТЕ, ИМАМО МИ СНАГЕ И ПАМЕТИ ЗА МНОГО ВИШЕ !!!!!

Наш циљ је провођење програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, односно, модерна европска Република Српска, 100% еколошки чиста, праведна и запослена земља, држава у којој живи здрав, хуман и културан народ који се бави спортом, народ који поштује традицију, али и иде у корак са новим временом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *