Нико од фудбалера нема колико Бекам имаде

Реномирани фудбалски портал Гол.ком саставио је листу 50 најбогатијих фудбалера на свијету. "Најбољи свјетски фудбалери не могу се више сматрати само спортистима. Они су свјетски познати брендови, а највећи од свих је Дејвид Бекам", каже Амар Синг, главни уредник портала специјализованог за праћење свјетског фудбала. За листу коју је саставио Гол.ком рачунате су нето вриједности […]

понедељак, март 11, 2013 / 14:53

Реномирани фудбалски портал Гол.ком саставио је листу 50 најбогатијих фудбалера на свијету.

"Најбољи свјетски фудбалери не могу се више сматрати само спортистима. Они су свјетски познати брендови, а највећи од свих је Дејвид Бекам", каже Амар Синг, главни уредник портала специјализованог за праћење свјетског фудбала.

За листу коју је саставио Гол.ком рачунате су нето вриједности играча до којих се дошло на основу њихових плата, спонзорских уговора, али и ван пословних интереса, као што су посједовање некретнина и друге инвестиције.

Без обзира што Бекам са Пари Сен Жерменом има договор да цијела његова плата иде у хуманитарне сврхе, он је убједљиво први на листи са процијењеним богатством на 175 милиона фунти!

Бекам је прошле године само од снимања реклама зарадио чак 20 милиона фунти и захваљујући томе 2012. је била најпрофитабилнија у његовој каријери, иако се налази на њеном заласку.

Друго мјесто припало је званично најбољем фудбалеру данашњице Лионелу Месију (115,5), а треће његовом највећем ривалу, Кристијану Роналду (112).

Далеко иза њих слиједе: 4. Кака (66,5), 5. Роналдињо (63), 6. Самјуел Ето (52), 7. Вејн Руни (50), 8. Златан Ибрахимовић (47), 9. Ривалдо (45,5), 10. Рио Фердинанд (42)…

На листи нема ниједног Србина, иако су се вјероватно многи понадали да би ту могли да се нађу Немања Видић и Бранислав Ивановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *