Никл око Вишеграда: Монаси писали политичарима

Братства вишеградских манастира упутили су писмо општини Вишеград у којем изражавају мишљење да је одобравање истраживања никла на просторима гдје се налазе ове богомоље опасно и непожељно. Братства манастира Успења Пресвете Богородице у Добруну, Светог Николаја у Добрунској Ријеци и Вазнесења Господњег у Вардишту писмо су упутили и општинским одборима СДС-а, СНСД-а, ПДП-а и СРС […]

уторак, март 12, 2013 / 12:09

Братства вишеградских манастира упутили су писмо општини Вишеград у којем изражавају мишљење да је одобравање истраживања никла на просторима гдје се налазе ове богомоље опасно и непожељно.

Братства манастира Успења Пресвете Богородице у Добруну, Светог Николаја у Добрунској Ријеци и Вазнесења Господњег у Вардишту писмо су упутили и општинским одборима СДС-а, СНСД-а, ПДП-а и СРС Републике Српске у Вишеграду.

“Вјерујемо да сте упознати како и сам процес истраживања узрокује штетне посљедице за живот људи, животиња и биљног свијета и предлажемо да се захтјеву предузећа `Србијаникл` не одговори позитивно”, наводи се у писму.

Монаси и монахиње подсјећају да се хришћанско учење противи насилном односу према људима и цјелокупној природи.

Они су изразили разумијевање за проблем незапослености, али наводе да рјешење не треба тражити у ономе што ће уништити здравље и животе људи и оних који ће овдје живјети у будућности.

Одборници Скупштине општине Вишеград су на јучерашњој сједници већином гласова скупштинске већине дали сагласност за истраживачке радове налазишта никла у Вардишту.0 КОМЕНТАРА

 1. Каква црна Еколошка партија. Па они су у тиму алексиста. Зашто Милојевић ћути о никлу. Та тишина се веома добро чује.

 2. Klub odbornika SNSD-a će dana 14.03.2013. godine sa početkom u 13,00 sati održati
  konferenciju za štampu povodom usvajanja zaključaka o geološkom istraživanju nalazišta niklonosnih ruda na
  području opštine Višegrad-Vardište, na sjednici SO održanoj dana 11.03.2013. godine.
  Konferencija za štampu će se održati u prostorijama OO SNSD-a Višegrad ulica Kralja Petra br 7.
  Pozivamo Vas da prisustvujete konferenciji za štampu.

 3. Свратиш по мене у Српско Сарајево уз пут ти је и идемо заједно Симо, још ћу те и одвести да видиш шта и како рибар ради, попићемо пиће и појести нешто, губиш снагу блатећи мене и Еколошку партију, треба ти мало домаће јаче хране.

  И ти а и други знају да ја држим ријеч, према томе долази, идемо заједно.

 4. Рибар, свратио бих, али ми није успут. Боље да се нађемо на Тјентишту у механи код базена. Има добра конобарица.

 5. Успут ти је али нећеш доћи, нема везе поткачи ти мене кад се скуп заврши, свакако теби долазе сви закључци општинских одбора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *