Ник Вујичић изразио жељу да посјети Бању Луку и Сарајево

Свјетски познати мотивациони говорник Ник Вујичић, који је рођен без руку и ногу, рекао је да жели да посјети Републику Српску, односно БиХ, али да, за сада, нема могућности за то. "За сада немам могућности да посјетим Бању Луку и Сарајево, мада имам жељу. Не могу да кажем кад ће се то уопште десити", рекао […]

субота, септембар 22, 2012 / 14:25

Свјетски познати мотивациони говорник Ник Вујичић, који је рођен без руку и ногу, рекао је да жели да посјети Републику Српску, односно БиХ, али да, за сада, нема могућности за то.

"За сада немам могућности да посјетим Бању Луку и Сарајево, мада имам жељу. Не могу да кажем кад ће се то уопште десити", рекао је Вујичић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Вујичић је истакао да само молитва Богу свијет може спасити од ратних катаклизми, попут оне у Сирији, или насиља које испољавају муслимани широм свијета због вријеђања посланика Мухамеда.

"Само искрена молитва Богу може Сиријцима помоћи да окончају међусобни рат, као и да престане насиље муслимана широм свијета увријеђених недоличним филмом на рачун посланика Мухамеда. Моје лично искуство то доказује, јер молећи се Исусу Христу, јесам оно што сам данас. Христ је услишио моје молитве, завршио сам школе, говорим људима по свијету да се никад не предају, живим срећан живот, мада сам са само десет година живота хтио да се убијем мислећи да за мене излаза нема", рекао је Вујичић.

Он је додао да је веома тужно то што се данас дешава у Сирији, као и свако насиље у свијету, истакавши да на свијету не постоји безгрешан народ и да су сви чинили стравичне гријехове према Богу и људима.

Конференцију за новинаре Вујичић је одржао у новосадској Школи за основно и средње образовање "Милан Петровић", у инклузивно креативном центру у коме се школују дјеца са инвалидитетом.

Говорник свјетског гласа данас је први пут посјетио Нови Сад, а протоколом посјете предвиђено је да вечерас са почетком у 19.00 часова Новосађанима одржи говор у Спортском и пословном центру "Војводина" – Спенсу.

Ник Вујичић држао је говоре у 43 земље свијета, разговарао са више од 4,5 милиона људи, а гледаност негових предавања на интернету мјери се десетинама милиона посјета.

Међу публиком која га је слушала су предсједници држава, пословни људи, средњошколци, особе с инвалидитетом, родитељи, дјеца, као и затвореници. Говорио је и на Свјетском економском форуму у Давосу 2011. године.

Рођен је 1982. године у Бризбејну, у Аустралији, као прво дијете српских исељеника са ријетким Тетра амелија поремећајем без ногу и руку.

Невјероватном упорношћу успио је да заврши школе и да дипломира рачуноводство и финасијско планирање, а однедавно је и срећно ожењен.

Упркос тешком инвалидитету путује и држи своје мотивационе говоре широм свјета, а успио је напише књигу "Живјети слободно", као и да сними филм "БатерФлај циркус" /Лептиров циркус/, за који је добио награду најбољег глумца.0 КОМЕНТАРА

  1. Veliko poštovanje i divljenje čovijeku koji je svojom snagom i pozitivnom energijom pokazao da se može uspješno nositi sa svim problemima kada se mili Bogu i da vjera i molitva mogu donijeti samo dobro.VELIKO POŠTOVANJE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *