Ник Вујчић у Београду: Не одустајте од идеја и од Србије

Аустралијанац српског поријекла Ник Вујичић, познат по инспиративним говорима широм свијета, поручио је данас студентима у препуној сали београдског Правног факултета да никад не одустају од својих идеја, али да не одустају ни од Србије. Снага воље, нада, рад, упорност, вјера у себе – основне су Вујичићеве поруке младима из Србије, на које је указивао […]

петак, септембар 21, 2012 / 18:00

Аустралијанац српског поријекла Ник Вујичић, познат по инспиративним говорима широм свијета, поручио је данас студентима у препуној сали београдског Правног факултета да никад не одустају од својих идеја, али да не одустају ни од Србије.

Снага воље, нада, рад, упорност, вјера у себе – основне су Вујичићеве поруке младима из Србије, на које је указивао и на скуповима које је до сада посјетило око пет милиона људи из 43 земље.

Предавању, у организацији Фондације Ана и Владе Дивац, присуствовала је супруга предсједника Републике Драгица Николић, ректори и декани, Никови родитељи, као и велики број студената.

Студенти су, захваљујући Теленору, могли да прате предавање и преко видео бима постављеног на платоу испред зграде факултета.

Ник је рођен са ријетким поремећајем, нема руке од рамена, а умјесто ногу има мала стопала, али, по сопственом признању то га није деморалисало.

У инспиративном, духовитом говору, Вујичић је говорио о свом хендикепу, проблемима током школовања, у проналаску посла, о сталној подршци родитеља.

„И када сам губио вољу, имао сам подршку родитеља”, рекао је Вујичић у препуној сали, чије је прадавање неколико пута прекидано бурним аплаузом.

Предсједник Савјета Универзитета у Београду проф. др Сима Аврамовић оцијенио је да је овај талентовани наратор одржао најзначаније предавање – о животу, вриједностима, о снази воље, која је, какао је рекао, највеће свјетско чудо.

Вујичић је доказ је да физичко ограничење може да се надокнади духовном слободом, рекао је Аврамовић, а студенти су имали прилику да виде колико је бесједничка снага важна, не само шта ћемо рећи, него и како ћемо то учинити.

Предавању су присуствовали и Ана и Владе Дивац, декан Правног факултета Мирко Васиљевић и други.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *