Нијемци знају како: Меркелова оптужила Русију за анексију Крима

Њемачки канцелар Ангела Меркел оцијенила је данас да ситуација на Криму већ изгледа као анексија и да је Русија одвојила Крим од Украјине. "Међутим, не би требало да дозволимо да се то догоди", изјавила је Меркелова на састанку парламентарне коалиционе групе Демохришћанска унија-Хришћанско социјална унија . Она је истакла да не треба прекидати дијалог са […]

уторак, март 11, 2014 / 19:44

Њемачки канцелар Ангела Меркел оцијенила је данас да ситуација на Криму већ изгледа као анексија и да је Русија одвојила Крим од Украјине.

"Међутим, не би требало да дозволимо да се то догоди", изјавила је Меркелова на састанку парламентарне коалиционе групе Демохришћанска унија-Хришћанско социјална унија .

Она је истакла да не треба прекидати дијалог са Мосвком, али да Европљани морају да Русији поставе границе, посебно путем санкција, пренио је АФП.

Меркелова, која је прије два дана разговарала са руским предсједником Владимиром Путином, истакла је да је планирани референдум на Криму нелегалан и потврдила да је потребно помоћи Украјини у овој кризи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *