Није ваљда: И БиХ ће се жалити због украјинског спота

Министарство спољних послова Босне и Херцеговине саопштило је да ће упутити демарш Украјини поводом промотивног спота украјинске Владе у којем су на карти Европе, Босна и Херцеговина и друге земље бивше Југославије означене као Хрватска. „Не желимо да вјерујемо да се ради о намјерном превиду аутора и наручилаца промотивног спота. Министарство спољних послова ће инсистирати […]

недеља, март 23, 2014 / 20:29

Министарство спољних послова Босне и Херцеговине саопштило је да ће упутити демарш Украјини поводом промотивног спота украјинске Владе у којем су на карти Европе, Босна и Херцеговина и друге земље бивше Југославије означене као Хрватска.

„Не желимо да вјерујемо да се ради о намјерном превиду аутора и наручилаца промотивног спота. Министарство спољних послова ће инсистирати на исправци погрешке и јавном изјашњавању украјинске стране у вези са направљеном грешком у промотивном споту”, наведено је на сајту министарства.

Како је синоћ саопштило Министарство спољних послова Србије, шеф српске дипломатије Иван Мркић позвао је отправника послова амбасаде Украјине у Србији на разговор због промотивног видео спота премијера Украјине Арсенија Јацењука о Украјини и ЕУ, у којем је нанијета увреда Србији тиме сто је уопште нема на мапи Европе, која је приказана у том видео снимку.

Мркић ће затражити да отправник послова амбасаде Украјине у Београду дође на састанак у Министарство како би му изнио мишљење Србије због таквог понашања садашњих власти у Кијеву.

У промотивном видеу у коме Кијев објашњава зашто би Украјина требало да постане дио Европске уније појављује се карта на којој су избрисане све државе бивше Југославије и назване "Хрватска".

Привремени премијер Украјине Арсениј Јацењук објаснио је, у том промотивном видеу, зашто сматра да би Украјина требало да постане дио Европске уније. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *