Није усвојен финансијски извјештај о раду Омладинског савjета РС

На данашњој Скупштини Омладинског савjета Републике Српске није усвојен финансијски извjештај о раду Савjета, јер није имао све елементе, а чланови Скупштине нису имали приступ рачунима, рекао је члан Скупштине Остоја Авлијаш. "Извјештај је имао само биланс стања и успјеха, а треба да садржи и многе друге елементе које су менаџмент Омладинског савјета, првенствено председник […]

недеља, децембар 9, 2012 / 21:24

На данашњој Скупштини Омладинског савjета Републике Српске није усвојен финансијски извjештај о раду Савjета, јер није имао све елементе, а чланови Скупштине нису имали приступ рачунима, рекао је члан Скупштине Остоја Авлијаш.

"Извјештај је имао само биланс стања и успјеха, а треба да садржи и многе друге елементе које су менаџмент Омладинског савјета, првенствено председник Бојан Гребенар сакрили од чланова Скупштине. Одлука је на крају донесена на основу онога што је представљено", истакао је Авлијаш.

Авлијаш, који је и председник Омладинског сајвета града Источно Сарајево, рекао је да је Скупштина, која је почела јуче, прекинута због недостатка кворума и истакао да би Гребенар вечерас био смијењен да није било његове тактике да Скупштина и разматрање финансијског извештаја буде одржано у овом временском року.
Он је похвалио више него коректан став Министарства породице, омладине и спорта Српске, које је, према његовим ријечима, досад требало да изрекне санкције по Закону о омладинском организовању који је кршио Омладински савет, а да то није учинило, дајући му још једну прилику да се консолидује.

"За младе се 2010. године издвајало 1.250.000 КМ, а данас 250.000 КМ, али не због Владе Републике Српске, већ због немарног односа менаџмента Омладинског савјета, првенствено његовог председника према овим питањима", истакао је Авлијаш.
Он је рекао да је затражено да независна ревизија да своје мишљење до краја ове фискалне године и истакао да ће Омладински савјет Источно Сарајево сачекати ово мишљење.

Председник Омладинског савета Републике Српске Бојан Гребенар није одговарао на позиве Срне. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *