Није Меси рекордер – Замбија стријелца за рекорд имаде

Фудбалски савез Замбије тврди да је Годфри Читалу фудбалер који је постигао највише голова у календарској години, а не Лео Меси. Меси је у утакмици против Бетиса оборио рекорд Герда Милера стар 40 година, када је постигао 86. гол у 2012. Ипак, Замбијци тврде да је бивши репрезентативац Читалу постигао 107 голова и то 1972. […]

среда, децембар 12, 2012 / 14:32

Фудбалски савез Замбије тврди да је Годфри Читалу фудбалер који је постигао највише голова у календарској години, а не Лео Меси.

Меси је у утакмици против Бетиса оборио рекорд Герда Милера стар 40 година, када је постигао 86. гол у 2012. Ипак, Замбијци тврде да је бивши репрезентативац Читалу постигао 107 голова и то 1972. године, када је Милеру приписан рекорд.

"Забиљежили смо тај рекорд у Замбији, али нажалост, ФИФА га није признала на свјетском нивоу. Не знамо зашто Годфријеви голови нису признати. Имамо званичан и независтан тим који је прегледао све архиве и записао голове. Послаћемо те извјештаје ФИФА и Афричкој кући фудбала, како би се забиљежило да је прави рекордер Годфри Читалу, а не Лео Меси", рекао је портпарол Замбијског савеза.

Годфри Читалу је погинуо 1993. године када се срушио авион којим се превозио национални тим Замбије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *