Није априлили: Шведска забранила ђускање, Камерон и Ким Кардашијан у сродству

Забрана спонтаног плеса у Шведској, мачке које уживају у музици, Дејвид Камерон рођак Ким Кардашијан или екслузивни ресторани у којима се плаћа унапред, неке су од бизарних прича које делују као првоаприлске шале, али то нису, наводи Би-Би-Си (ББЦ). ББЦ је данас објавио десет чудних прича које личе на првоаприлске шале: 1. Нема ђускања без […]

среда, април 1, 2015 / 21:58

Забрана спонтаног плеса у Шведској, мачке које уживају у музици, Дејвид Камерон рођак Ким Кардашијан или екслузивни ресторани у којима се плаћа унапред, неке су од бизарних прича које делују као првоаприлске шале, али то нису, наводи Би-Би-Си (ББЦ).

ББЦ је данас објавио десет чудних прича које личе на првоаприлске шале:

1. Нема ђускања без дозволе

Шведски посланици гласали су против укидања правила о забрани плеса на јавним мејстима без дозволе, односно "илегалног кретања ногу на музику".

Власници барова, ресторана и ноћних клубова који немају дозволу могу да буду новчано кажњени ако њихови гости "играју спонтано без дозволе", како је изгласано у шведском парламенту.

2. Даунот Еби као панкери

Креатор популарне британске серије Даунтон Еби (Доwнтон Аббеy) Џулијан Фелоус рекао је да жели да направи верзију ове костимиране серије која се одиграва у деценији панк рока и диска. У серији би били приказани ликови из редова британске аристократије како се сналазе у 70-им, рекао је Фелоус.

3. Мачке обожавају класичну музику

Студија у стручном часопису за медицину мачака (Јоурал оф Фелине Медицине анд Сургерy) установила је да мачке мрзе хеви метал, да су равнодушне према попу, али воле класичну музику. Дванаест мачака са слушалицама на ушима било је изложено тим врстама музике по два минута. Оне које су слушале класичну музику изгледале су смиреније, дисале спорије и имале суженије зенице. Мигел Кареира са Универзитета у Лисабону рекао је да мачке посебно воле Хендлову музику.

4. Фенси ресторан у коме се плаћа унапред

Угледан ресторан с престижном Мишелин звјездицом тражиће од гостију да плате унапред да би смањио број отказаних резервација. "Клоув клаб" (Clove Club) у источном Лондону понудиће избор два менија по цијени од 65 и 95 фунти, без пића. Главни шеф ресторана рекао је да су отказане резервације "веома скупе" за ресторан.

5. Идентично изгледају, нису род а упознали се случајно

Два човjека који нису ни укаквој родбинској вези а изгледају скоро идентично и живе неколико километара удаљени један од другог коначно су се упознали. Нил Ричардсон (69) и Џој Џејмисон (74) стуридарли су на истом колеџу, радили као наставници вjернонауке, имали рачуне у истој банци и становали око Брејнтрија у Есексу. Они су се коначно срели када су ишли истим аутобусом на изложбу Магна карта у Британској библиотеци, преноси британски Телеграф

6. Пас талентовани бубњар

Пас који свира бубњеве на нумеру "Севен Натион Армy" од Вајт страјпса. Видео снимак кучета мjешанца како у ритму удара педалу на бубњевима док његов власник свира на гитари има 170.000 посетилаца на каналу Вине и 46.900 на Инстаграму.

7. Дугме као подсjетник за шопинг

Амазон је лансирао дугме које се монтира на зиду у стану или на неком уређају. Када се притисне, аутоматски ће преко смартфона бити поручен производ чије су залихе на измаку, на пример кухињски папир или прашак за прање. Дугме се зове "Дасх Буттон", изгледа као мала кука означена називом бренда. Добија се бесплатно али само за "прајм" чланове Амазона у САД, и до сада се преко њега нуди око десетак производа.

8. Дејвид Камерон и Ким Кардашијан рођаци

Конзервативни лидер Дејвид Камерон би могао да буде даљи рођак Ким Кардашијан, открио је британски политачар. Њихов заједнички предак је Сир Вилијам Спенсер, који је рођен 1555. године.

9. Еротске бојанке као терапија

У Француској су постале јако популарне бојанке с еротским садржајем. Издавачи продају бојанке као "арт терапију" и помоћ за узнемиреност. Један британски издавач сада планира да изда серију тих свезака под називом "Смирити се бојењем".

10. Погрдна енглеска "имена" за кинеске раднике

Америчка предузетница обећала је да ће ослободити Кину смешних западњачких надимака као што су Лејди Гага, Елвис или Течни прашак (Wасхинг Лиqуид). Кинези често узимају, како они зову, "јингвен минг", односно енглеско име да би помогли својим послодавцима који говоре енглески када им се обраћају. Често им се смеју иза леђа када изаберу имена као што су Фјури (Furry), Твинкл (Twinkle), Пуси (Pussy) или Вулкано (Volcano), рекла је предузетница Линдзи Дзериган која је покренула вебсајт за помоћ људима који говоре кинески да узму прикладније надимке. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *