Ни у кафани ниси сви исти: Док доктори кафендишу, студенти невидљиви

Студенте бањалучког Медицинског факултета неће да услуже у ресторану на Гинекологији на Паприковцу у периоду од 9.30 до 11 часова када доктори силазе са клиника и долазе на ручак или пиће за вријеме паузе! – Било ми је чудно зашто не би услужили људе који дођу у ресторан у паузи између вјежби, али сам се […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 16:23

Студенте бањалучког Медицинског факултета неће да услуже у ресторану на Гинекологији на Паприковцу у периоду од 9.30 до 11 часова када доктори силазе са клиника и долазе на ручак или пиће за вријеме паузе!

– Било ми је чудно зашто не би услужили људе који дођу у ресторан у паузи између вјежби, али сам се и сам увјерио у истинитост тих навода када сам чекао конобара 45 минута и који на крају није ни дошао, наводи студент Медицинског факултета у Бањалуци, који је због могућих нежељених посљедица замолио да остане анониман.

Након што је екипа портала „еТрафика.нет“ одлучила провјерити ове наводе и разговарати са другим студентима овог факултета сазнали смо да наш саговорник није јединствен случај и да је било још много њих који су, како једногласно кажу, „осјетили ту срамоту“.

– Сазнао сам да газда ресторана већ више од годину дана од конобара захтијева да се не услужују студенти у периоду између 9.30 и 11 часова и ту се до сада ништа није промијенило. Конобари немају ништа са тим, а зашто на томе инсистира газда свима је јасно кад погледају студентски цех, наводи наш саговорник.

Савез студената Медицинског факултета је упознат са поменутим проблемом а потом и декан и продекан Медицинског факултета који су преузели на себе обавезу да контактирају руководство Универзитетско-клиничког центра поводом дискриминације студената Медицинског факултета у ресторану на Гинекологији.

– Проблем се јавио у љетном семестру ове године и ми смо и тад реаговали те упознали декана и једног од директора Универзитетско-клиничког центра. Тад су нам из УКЦ-а рекли да ресторан није у њиховом власништву него је простор под закупом приватног лица али да ће утицати да прекине дискриминацију и једно вријеме заиста није било проблема. Међутим, проблем се јавио поново у овом семестру и ми смо одмах реаговали, изјавио је за еТрафику предсједник Савеза студената Медицинског факултета Радомир Јеркић.

Тренутно се чека да руководство Медицинског факултета заједно са руководством УКЦ-а трајно ријеше проблем, а студенти овог факултета се надају да ће то бити у што краћем року.

– Оваква врста дискриминације је недопустива јер студенти Медицинског факултета нису грађани другог реда него будућност ове државе и најмање што нам треба јесу иста права као што имају и остали грађани и гости ресторана, закључио је Јеркић.

Са Медицинског факултета смо добили потврду постојања овог проблема, док из Универзитетско-клиничког центра Бања Лука одговор нисмо добили у току данашњег радног дана па ћемо га објавити накнадно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *