Ни трага мотивима самоубиства српског амбасадора при НАТО-у

У спекулацијама о разлозима због којих је амбасадор Србије при НАТО одлучио да себи одузме живот медији помињу страх од опозива, да је био тешко болестан, али и то да је на самоубиство натјеран уцјенама. Само неколико минута прије него што је одлучио да одузме себи живот скоком с велике висине, амбасадор Србије при НАТО […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 19:46

У спекулацијама о разлозима због којих је амбасадор Србије при НАТО одлучио да себи одузме живот медији помињу страх од опозива, да је био тешко болестан, али и то да је на самоубиство натјеран уцјенама.

Само неколико минута прије него што је одлучио да одузме себи живот скоком с велике висине, амбасадор Србије при НАТО Бранислав Милинковић шалио се са својим возачем и помоћником министра спољних послова Зораном Вујићем по којег је дошао на аеродром.

– Њих тројица су разговарали о уобичајеним стварима, шалили се. У тренутку кад су дошли у дипломатску гаражу, возач је узео Вујићев пртљаг и ставио га у аутомобил. Они су чекали Милинковића да уђе у возило, који је кренуо ка аутомобилу, отворио врата и убацио своју ручну торбу – прича саговорник листа “Ало”.

Према његовим ријечима, Милинковић се у једном тренутку изненада окренуо и залетио преко ограде паркинга.

– Пао је на тло са висине од десет метара. Убрзо је стигла хитна помоћ, покушали су да га реанимирају, али нису успјели. То се догодило у уторак у 18 часова – каже он.
Иначе, Вујић је дошао на раније заказан састанак у НАТО. Има више верзија зашто се Милинковић одлучио на овај корак.

– Једна је да је то учинио од страха од опозива, има оних који кажу да је у посљедње вријеме био депресиван и замишљен – каже саговорник.

У медијима су се појавиле и информације да је Милинковић био тешко болестан, али и да је на самоубиство натјеран уцјенама, односно да га је извршио како би послао поруку.

Према писању неких медија, Зоран Вујић дао је послије трагедије на аеродрому исказ у полицији, а онда му се губи сваки траг.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *