Нетанијаху: Тек ћемо одлучити о нападу на Иран

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је синоћ да тек треба да донесе одлуку да ли да се нападну или не иранска нукеарна постројења. Нетанијаху је у интервјуу за други канал израелске телевизије рекао да „Израел не може да рачуна ни на кога другог” када се ради о иранској претњи. Током интервјуа од израелског премијера је […]

среда, август 1, 2012 / 06:27

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је синоћ да тек треба да донесе одлуку да ли да се нападну или не иранска нукеарна постројења.

Нетанијаху је у интервјуу за други канал израелске телевизије рекао да „Израел не може да рачуна ни на кога другог” када се ради о иранској претњи.

Током интервјуа од израелског премијера је затражено да коментарише извјештаје да се врх израелске армије, коју предводи Бени Ганц, противи једностраном израелском удару на Иран.

Нетанијаху је такво извештавање означио неодговорним.

Он је подсјетио да су се, када је бивши израелски премијер Менахем Бегин одлучио да нападне нуклеарни реактор у Ираку 1981. године, тадашњи шеф Мосада Јицак Хофи и директор војне обавештајне службе Јехошуа Сагуј такође противили нападу.

„У Израелу политички кругови донесе одлуке и оперативни кругови их спроводе”, казао је Нетанијаху.

Интервјуу је иницирала премијерова канцеларија и позвала представнике четири велика телевизијска канала. Сваки новинар имао је на располагању 15 минута са премијером и Нетанијахуови саветници су условили интервју захтјевом да се еметује цијели или да се не емитује, преноси израелски лист „Хаарец”.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *