Нетанијаху осудио заглушујућу тишину међународне заједнице

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху оптужио је међународну заједницу за „заглушујућу тишину” након недавног обећања лидера Хамаса да ће се борити против Израела док га не уништи. Нетанијаху је оптужио међународну заједницу да има двоструке стандарде, јер је осудила још неизграђена насеља на Западној обали, док је ћутала током посјете лидера Хамаса Халеда Машала појасу Газе. […]

уторак, децембар 11, 2012 / 09:29

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху оптужио је међународну заједницу за „заглушујућу тишину” након недавног обећања лидера Хамаса да ће се борити против Израела док га не уништи.

Нетанијаху је оптужио међународну заједницу да има двоструке стандарде, јер је осудила још неизграђена насеља на Западној обали, док је ћутала током посјете лидера Хамаса Халеда Машала појасу Газе.

Машал је дошао на палестинску територију после 50 година проведених у егзилу и том приликом рекао да ће наставити борбу против Израела.

Нетанијаху је критике упутио и палестинском предсједнику и Хамасовом ривалу Махмуду Абасу.

„Овог викенда је лидер Хамаса отворено позвао на уништење Израела. Гдје су биле критике? Где су биле резолуције УН? Гдје је био предсједник Абас?”, упитао је израелски предсједник.

„Није било ничега, била је тишина и то је била заглушујућа тишина”, изјавио је Нетанијаху новинарима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *