Нестанак авиона је мистерија без преседана

Ни трећег дана потраге није пронађен било какав поуздан траг о авиону који је летио из Куала Лумпура ка Пекингу, а који је нестао изнад Јужнокинеског мора. Малезијски званичници оцјењују да је ријеч о „ваздухопловној мистерији без преседана“ Замјеник директора Малезијске цивилне ваздухопловне службе Азхарудин Абдул Рахман оцијенио је да је нестанак малезијског авиона "ваздухопловна […]

понедељак, март 10, 2014 / 17:45

Ни трећег дана потраге није пронађен било какав поуздан траг о авиону који је летио из Куала Лумпура ка Пекингу, а који је нестао изнад Јужнокинеског мора. Малезијски званичници оцјењују да је ријеч о „ваздухопловној мистерији без преседана“

Замјеник директора Малезијске цивилне ваздухопловне службе Азхарудин Абдул Рахман оцијенио је да је нестанак малезијског авиона "ваздухопловна мистерија без преседана".

Иако још траје свеобухватна потрага за авионом из ваздуха и са мора, ни трећег дана није пронађен било какав поуздан траг о летјелици нити о 239 путника и чланова посаде авиона са лета од Куала Лумпура ка Пекингу.

Рахман је истакао да се отмица не може искључити док истрага не разријеши све могућности нестанка авиона компаније "Малезија Ерлајн", који је летио за Пекинг, пренијела је агенција Ројтерс.

– Нажалост, нисмо пронашли било шта што изгледа да су предмети из авиона, а камоли авион. Што се нас тиче, морамо да пронађемо летјелицу, морамо да нађемо комад ваздухоплова, уколико је то могуће – рекао је Рахман на конференцији за новинаре.

На десетине бродова и авиона из седам земаља крстари морем око обала Малезије и јужно од Вијетнама, паралелно са разматрањем питања о могућим безбједносним пропустима, бомби или отмици што је могло да обори "боинг".

Авион је нестао са радара у раним сатима у суботу, око сат времена по полијетању са аеродрома у Куала Лумпуру, пошто је достигао висину од 10.670 метара.

Ројтерс наводи да је вијетнамска морнарица пријавила да је уочила нешто што би могло да буде комад летјелице.

Бродови и авиони наставиће синоћ прекинуту потрагу у Тајландском заливу и Јужнокинеском мору, пошто до сада ништа нису пронашли.

ПОГРЕШАН ТРАГ

Хеликоптери вијетнамске авијације кренули су у потрагу за жутим предметом на површини мора, на који им је указала малезијска спасилачка служба.

Надали су се да је ријеч о чамцу за спасавање у којем би могао бити неко од људи из авиона.

Нажалост, испоставило се да је у питању само дио великог калема за намотавање каблова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *