Нестанак авиона изазвао сумње у тероризам

Узрок нестанка авиона Малезије ерлајнза могао би да буде терористички напад, а званичници су потврдили да истрага иде и у том правцу. "Боинг 777" са 277 путника и 12 чланова посаде, нестао је са радара у суботу током лета из Куала Лумпура за Пекинг, Олупина није пронађена. Пажњу истражитеља посебно су изазвала четири путника за […]

недеља, март 9, 2014 / 09:48

Узрок нестанка авиона Малезије ерлајнза могао би да буде терористички напад, а званичници су потврдили да истрага иде и у том правцу.

"Боинг 777" са 277 путника и 12 чланова посаде, нестао је са радара у суботу током лета из Куала Лумпура за Пекинг, Олупина није пронађена.

Пажњу истражитеља посебно су изазвала четири путника за која се вјерује да су имали украдене пасоше европских земаља. Министар саобраћаја Хишамудин Хусеин рекао је да је утврђен идентитет неких од потенцијалних осумњичених.

"Четири имена су на мом столу", рекао је Хусеин.

У истрази учествују малезијске обавјештјане службе, а у Малезију је послата и екипа америчког Федералног истражног бироа (ФБИ).

Једна од претпоставки јесте и да се авион убрзо после полијетања окренуо и кренуо назад ка аеродрому. Због тога је проширена област у којој спасиоци траже авион.

"Постоји реална могућност да је авион кренуо назад према Куала Лумпуру", рекао је шеф малазијског ратног ваздухопловства Родзали Дауд.

Авион из Куала Лумпура кренуо је у Пекинг у ноћи између петка и суботе, а са радара је нестао око сат времена после полетања.

У авиону се налазило 227 путника из 14 земаља, међу којима 153 Кинеза, четири Француза, као и 12 чланова посаде.

Кинески и вијетнамски медији јавили су раније да се вјерује да је авион пао у море у вијетнамским територијалним водама.

Малезијска авио компанија је позната по добрим безбједносним мерама, а авион типа Боинг 777 није имао удес последњих деветнаест година.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *