Несрећници: Дрифтовали бентлија, па ударили у Вучићеву моторкаду

Колона возила у којој се налазио предсједник Србије Александар Вучић пресјечена је у суботу ујутру око 8.20 часова на кружном току Топчидерска звезда.

недеља, септембар 3, 2017 / 12:01

Како се наводи, позивајући се на свог саговорника, они су возилом марке „бентли“ налетјели на аутомобил у коме се налазио Вучић.

Стефановић: Истрага у току

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је Танјугу да је у суботу током дана на колону возила под пратњом у којој се налазио Александар Вучић налетело возило марке „бентли“.

„Након тога обезбеђење председника Републике је хитро реаговало, и та лица су задржана. Позвана је полиција која је привела три лица због овог налетања возила и започете су предистражне радње“, рекао је Стефановић.

Према ријечима министра, у овом тренутку не постоје озбиљне индиције или докази да је предсједник Републике био мета овог напад.

„Свакако ће се истражити сваки детаљ и током истраге доћи до свих релеватних чињеница за овај случај“, навео је Стефановић.

Осумњиченима је одређено и полицијско задржавање од 48 сати и они ће уз кривичну пријаву у понедељак бити саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Београду, наводи лист.

На колону возила, према ријечима Политикиног саговорника, налетио је аутомобил марке „бентли“, црне боје, шпанских регистарских ознака којим је управљао Лука Р.

Поред возача, у аутомобилу који је угрозио безбједност предсједника, налазили су се и Милош Т. и Стеван Д, наводи лист.

Сва тројица осумњичених, према незваничним информацијама, од раније су позната полицији по извршењу различитих кривичних дјела.

Како се наводи, Лука Р. је у кружном току Топчидерска звезда „дрифтовао“ аутомобил, односно брзо га окретао под пуним гасом тако да гуме почну да шкрипе.

Услед задње вуче, волан су држали супротно окренут, па се ауто, практично, кретао постранце. Колону у којој је био предсједник Вучић чинила су три возила.

Он се налазио у првом, а „бентли“ је ударио баш у тај аутомобил, препричава догађај Политикин саговорник.

Према његовим ријечима, упоредо са ударцем у ауто у којем се налазио Вучић, „бентли“ је, не заустављајући се, блокирао друго возило из пратње, па припадници обезбјеђења предсједника које се налазило у њему нису могли да реагују, наводи Политика.

Треће возило из пратње је кренуло за „бентлијем“, сустигло га, а припадници предсједниковог обезбјеђења су тројицу „путника“ буквално извукли из возила.

Према незваничним информацијама, осумњичени су након привођења у полицију тестирани на наркотике, а у крви и мокраћи једног од њих, према истим информацијама, утврђено је присуство кокаина.

Сва тројица, према информацијама којима располаже Политика, раде као обезбјеђење једне популарне престоничке дискотете, а аутомобил којим су ударили у колону возила у којој се налазио предсједник Вучић позајмили су од једног познатог фудбалера.

Како тврди Политикин саговорник, тројица ухапшених нису имала намјеру да „нападну“ колону возила у којој је био предсједник.

После посла у дискотеци, како сазнаје лист, кренули су да се провозају скупоцјеним аутомобилом, а кад су стигли до Топчидерске звезде возач је почео да „дрифтује“ возило.

После неколико тренутака, наишла је колона возила у којој је био предсједник и „бентли“ је директно налетио на аутомобил у којем се налазио Вучић.

Кривичном пријавом која је поднијета против њих осумњиченима се на терет ставља најтежи облик кривичног дјела угрожавања сигурности за које је запријећена казна од једне до осам година затвора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *