Нескривен сукоб Ђиласа и Тадића, наставак у новембру

Предсједник Демократске странке Борис Тадић изјавио је вечерас да очекује занимљиве изборе, данас на Главном одбору странке заказане за 10. новембар, те да су поједини чланови странке водили прљаву кампању против њега у таблоидним медијима, и да су од мајских избора „многе зверке показале свој траг“. Према његовим ријечима, уопште га не изненађује што су […]

субота, септембар 8, 2012 / 21:34

Предсједник Демократске странке Борис Тадић изјавио је вечерас да очекује занимљиве изборе, данас на Главном одбору странке заказане за 10. новембар, те да су поједини чланови странке водили прљаву кампању против њега у таблоидним медијима, и да су од мајских избора „многе зверке показале свој траг“.

Према његовим ријечима, уопште га не изненађује што су потпредсједници у странци Драган Ђилас и Бојан Пајтић ставили се на супрутну страну. Пајтић и Ђилас имају пуно и легитимно право да сагледају будућност ДС, додао је Тадић.

"Једино је косовски одбор 28 одсто подигао резултат, војвођански три процената мањи резултат, централна Србија 4,4 одсто, а београдски чак 9,26 одсто мање него 2008", навео је Тадић.

"Нема сумње да је Ђилас крив и одговоран за те резултате, као и Александар Шапић и сви чланови тог одбора".

Он је рекао да је стекао утисак да су други имали јако благонаклон однос према свом раду и учинку у резултату ДС, што ће, како је додао, узроковати да ће размишљати о потпредсједницима ДС у будућности на другачији начин.

Тадић је рекао да је након мајских избора видео према коме не треба да буде болећив, али није желио да именује о коме је ријеч.

"Много је зверки показало свој траг", поручио је Тадић.

Говорећи о одлуци Главног одбора да се гласа делегатски, а не непосредно како је он предложио, Тадић је казао да ово није први пут да буде прегласан у ДС и подсјетио да се то догодило и када је било питање уласка ДС у владу после прошлих избора.

Он је указао да је боље да сви чланови ДС (непосредно) гласају за новог предсједника, потпресједнике и регионалне представнике, али да је превагнуо став оних који се залажу за делегатски систем.

На питање да ли сматра да има мању могућност да побиједи зато што је прегласан, он је одговорио одрично.

"Ма не, биће ово јако занимљив избор", поручио је Тадић.

Тадић је нагласио да је у дискусији највише критиковао сам себе, а да ту критику код осталих није видео, и да се нада да ће ту критику видети код њих након избора.

Други потпредсједници имали су јако благонаклон однос према себи и свом раду, то значи да ћу у будућности другачије размишљати и о потпредсједницима странке, поручио је Тадић.

На питање на чију подршку рачуна након што су се војвођански и београдски ДС сврстали на супрутну страну, он је рекао: "Рачунам на подршку чланова ДС. Избори су тајни, људи са својим мишљењем дођу и гласају".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *