Нема паметнија посла: Шта је поручио имам џамије Краља Фахда

Главни имам џамије Краља Фахда у Сарајеву Незим Халиловић Мудерис позвао је на „уништење“ лобиста против резолуције о Сребреници и њихових породица, као и „ентитета сазданог на злочину и геноциду“. У хутби о теми "Двадесет година од геноцида над Бошњацима Сребренице, Жепе и Горажда", Халиловић је навео да та резолуција у Савјету безбједности УН није […]

петак, јул 10, 2015 / 12:31

Главни имам џамије Краља Фахда у Сарајеву Незим Халиловић Мудерис позвао је на „уништење“ лобиста против резолуције о Сребреници и њихових породица, као и „ентитета сазданог на злочину и геноциду“.

У хутби о теми "Двадесет година од геноцида над Бошњацима Сребренице, Жепе и Горажда", Халиловић је навео да та резолуција у Савјету безбједности УН није усвојена због вета који је на "темељу жестоког лобирања Србије и Републике Српске" уложила Русија, оцијенивши да "није шала поубијати 8.372 недужна Бошњака и Бошњакиње" и да то није обичан злочин "већ добро испланирани и проведени геноцид који траје".

"Зато са овог мубарек мјеста и у овом мубарек дану призивам Алахово проклетство на злочинце и њихове помагаче, на лобисте против резолуције о Сребреници и излобиране и молим Алаха да уништи њихову злочиначку и насилну власт и да уништи њих и њихове породице, понизи их и на Земљи им затре сваки траг и учини ибретом /опоменом/ за оне који памети имају", рекао је Халиловић.

Халиловић, који је и руководилац Уреда за хаџ и умру Ријасета ИЗ у БиХ, истакао је да је сигуран да ће Алах "својом моћи и вољом срушити ентитет саздан на злочину и геноциду и да ће злочинце оставити без порода и помена".

"Нека је проклетство на извршиоца овог злочина, на све оне који су на било који начин учествовали у геноциду у заштићеним зонама, а посебно Сребреници и на оне који су требали и могли, а нису спријечили злочин! Молим Алаха да злочинце и њихове породице забави тешким и неизљечивим болестима и неимаштином и да их учини ибретом /опоменом/ за све оне који не вјерују", истакао је имам.

Он је напоменуо и да је "одговорност међународне заједнице по питању злочина у Сребреници неупитна", те позвао "браћу и сестре" на будност и опрез, јер им се "историја већ стољећима изнова исписује крвљу невиних Бошњака", преносе интернет портали.

"Господару, помози нам да сачувамо свјетло ислама, упиши међу шехиде убијене недужне Бошњаке Сребренице, Жепе и Горажда и остале невино убијене Бошњаке, казни злочинце још на овоме свијету и остави их без порода и помена, сачувај нас искушења која не можемо поднијети, опрости нам гријехе и почасти нас у џенету, друштвом посланика, искрених, шехида и добрих људи", навео је Халиловић.0 КОМЕНТАРА

  1. А јао. Овако је говорио наш патријарх Павле: За све оне који учинише неправду ближњима својима, било да сироте уцвелише или невину крв пролише, мржњом узвративши на мржњу, да им Бог подари покајање, просветли ум и срце и обасја душу светом љубављу и према непријатељима, Господу се помолимо.

  2. Muderis ratni k-dant 4.muslimanske brigade iz Konjica, prije rata hodza u Konjicu. Jedinica je bila sastavljena vecinom od domacuh ljudi, ali su imali imidz i ponasanje mudzahedina. Na Jutjubu imate njegove price o „oborenim“ avionima i helikopterima, pobjedana, zauzimanju Bijele ’94. Jedinica je imala dva teska poraza id 2.lake brigade VRS ( Ljubina ’93 i Kiser ’94), a pobjegli su iz Podvelezja u operaciji „Jesen ’94.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *