Неко ради, неко прави заједничке сједнице: Косово и Албанија хоће економско уједињење

Премијер Албаније Еди Рама заложио се у Пећи за економско уједињење Косова и Албаније. „Да бисмо направили један национални (фудбалски) тим не дозвољавају нам ФИФА и УЕФА, али за националну привредну комору нико нас не омета и наша је кривица ако то не урадимо”, рекао је Рама на састанку са предузетницима Косова. Рама је оцијенио […]

недеља, март 23, 2014 / 11:04

Премијер Албаније Еди Рама заложио се у Пећи за економско уједињење Косова и Албаније.

„Да бисмо направили један национални (фудбалски) тим не дозвољавају нам ФИФА и УЕФА, али за националну привредну комору нико нас не омета и наша је кривица ако то не урадимо”, рекао је Рама на састанку са предузетницима Косова.

Рама је оцијенио да би заједничка, национална привредна комору била допринос економском уједињењу двије земље.

„Немамо заједничку привредну комору која ће под једним кровом ујединити албанска предузећа на цијелој територији Албаније и Косова и друге, а која ће бити рефернтна тачка за двије владе”, рекао је Рама.

Албански премијер је најавио да ће врло брзо владе двије земље извршити заједничку процјену царинских процедура, претварајући границу у могућност.

„Укинули смо двоструко опоразивање, одлучили смо да елиминишемо ПДВ за књиге и новине. На састанку министарског савјета Албаније на дневном реду цех бити и уклањање ПДВ за челичне цијеви”, рекао је Рама. 

Заједничка сједница двије владе: Долази и Вучић, прима награду од КопањеОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *