Неко и то издаје у САД: Научници добили дозволу да васкрсавају

Амерички научници добили су дозволу да оживљавају преминуле људе, односно да им регенеришу или замијене мозак. "Индипендент" наводи да ће двије компаније – "Биокварк инц" и "Ревита лајф сајенс" – започети своје проучавање у тој области, уз допуштење америчких власти. Почетни тестови користиће "шаролику" серију техника на 20 субјеката да би се утврдило да ли […]

четвртак, мај 5, 2016 / 13:03

Амерички научници добили су дозволу да оживљавају преминуле људе, односно да им регенеришу или замијене мозак.

"Индипендент" наводи да ће двије компаније – "Биокварк инц" и "Ревита лајф сајенс" – започети своје проучавање у тој области, уз допуштење америчких власти.

Почетни тестови користиће "шаролику" серију техника на 20 субјеката да би се утврдило да ли ће тијела показати било који знак регенерације или преокрет у стању мождане смрти.

Група научника која стоји иза тестова нада се да ће успјети да пронађе начине како да одржи у животу људе чији је мозак проглашен мртвим.

Наредни корак биће да "узгоје" нови мозак и помогну "бившим мртвацима" да преболе ту трауму.

Компаније које се баве тим "пословима" наводе да наука, тренутно, не може да регенерише мозак, али да неке друге живе врсте то могу.

Неке рибе и водоземци у стању су да регенеришу, а затим и да "ремоделирају" веће дијелове мозга, чак и након траума опасних по живот.

Ако научници успију да регенеришу мозак и да га поново "прикључе" на остатак организма, то би могло да омогући оживљавање мртвих.

Научници се надају да би неки сличан поступак могао да омогући људима који су у коми или пате од неуролошки дегенеративних болести, попут Алцхајмерове или Паркинсонове, да се осјећају боље, чак ако и не успије дословно да врати људе из мртвих.

Иако се много тога учинило у заустављању брзе смрти, односно продужењу живота, мало је учињено по питању повратка људи "назад", након што пређу црту мождане смрти.

То стање медицински естаблишмент дефинише као `неповратно`, те такве особе технички више нису живе, упркос томе што њиховим организмима и даље циркулише крв, пробављају храну, излучују тјелесне течности, балансирају хормоне, расту, полно сазријевају и рађају…

Недавно је потврђено да људима чији је мозак недавно умро још понекад дјелује крвоток, те да посједују електрична `гнијезда` активности унутар мозга, само недовољна за интегрисано функционисање цијелог органа, наводе научници.

"Јако смо узбуђени због одобравања нашег протокола и дозволе да покушамо оживјети мртве", изјавио је Ира С. Пастор, директор "Биокварка".

Студија се на службеним страницама америчке Владе описује као "доказ концепта, који ће користити серију техника како би се покушало са враћањем субјеката у живот".

То ће укључивати и технику матичних ћелија и ласере, тврди се у истом документу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *