Нека шуме проговоре

На првом саслушању поводом оптужби за примање мита, доскорашњи директор Шума РС, Срђан Љубојевић бранио се ћутањам. Пише: Жељко Свитлица Ваља зато написати оно што сви у “себи ћуте“, а богами и гласно причају: ово хапшење је једна обична фарса. Кувана прилично кратко и умотана у малу јефтину фолију са лажним новчаницама. Наравно, можда 10.000 […]

петак, август 17, 2012 / 11:59

На првом саслушању поводом оптужби за примање мита, доскорашњи директор Шума РС, Срђан Љубојевић бранио се ћутањам.

Пише: Жељко Свитлица

Ваља зато написати оно што сви у “себи ћуте“, а богами и гласно причају: ово хапшење је једна обична фарса. Кувана прилично кратко и умотана у малу јефтину фолију са лажним новчаницама.

Наравно, можда 10.000 марака и јесте било ту и тад, како полиција показа новинарима, али то све није битно, а и нећемо сазнати ако господин Љубојевић не проговори.

А било би добро да проговорите господине Љубојевићу, јер многи, назовимо их средњи или региионални фунцкионери владајуће и ваше партије, или назовимо их “неименованим изворима“, скоро па јавно причају да је ваше хапшење представа. Наравно, питање је само којој је публици упућена. А сала је подијењена на два дијела.

Они, “неименовани“, уз многе друге, тврде да сте ухапшени да примите крст (огроман – од обловине) ранијих директора и руководилаца који су разголитили Шуме. Међутим, у то би се могло повјеровати када би ти директори и руководиоци, те њихови постављачи имали чега да се боје – хапшења или суда.

Колико је суд ту моћан, питајте господине Жељка Вулића, он ће вам рећи, у паузи одбране сопствене куће помоћу свог тијела и валидних пресуда. Што се заједно с њим повијају пред багерима, као младе јеле на вјетру.

Аплауз, дакле, од првог дијела сале, који вјерује у ово. Онај други, масовнији, предизборни дио, гледа у ваш случај још отворенијих очију. Њима се све чини – па ово се неко с нама зајебава мало!?

Главно је да, док ви шутите, а ови што вас хапсе причају, нико не вјерује у ону прву опцију –  да сте ухапштени због 10.000 КМ, док сте их узимали. Дио сале гдје су наивни, одавно је празан. Шта више, сви веома гласно не вјерују и сви се праве да је свима све јасно. Нагледала се ваљда публика представа, па јој досадила комедија. Сада очекује нешто живље, нешто стварно – ријеч, истину и правду; пад кулиса и сценографије и голе људе на сцени.

Или бар обучене у пругаста одијела.

Позорница је, под тренутним свјетлима, иста она на коју бацише разноразне Голиће, Радишиће, универзитете и професоре, а сада вас господине Љубојевићу.

Зато проговорите – а људи ће улоге лако сами именовати и препознати. Они људи који се надају да се нећете тек преобући и ишетати са сцене. Заједно са овима иза завјесе и са галерије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *