Небеска Кина укинула летове за Пјонгјанг

Кинеска државна авиокомапнија Ер Чајна (Аир Цхина) укинула је данас летове за Сјеверну Кореју због мале тражње, продубљујући тако изолацију Пјонгјанга усред све јачих санкција због нуклеарног и ракетног програма. Ово су, заправо, једине праве санкције које се могу осјетити.

уторак, новембар 21, 2017 / 21:26

Одлуци кинеске компаније је претходила одлука предсједника САД Доналда Трампа који је вратио Сјеверну Кореју на списак држава које подржавају тероризам, али нема назнака да ју је изазвала.

Портпарол кинеског Министарства спољних послова Лу Канг је навео да нема информације о томе.Летови су “привремено суспендовани због незадовољавајућих пословних резултата”, речено је из медијске службе Ер Чајна.

Авиокомпаније су постепено смањивале фреквентност летова за Сјеверну Кореју јер су све веће политичке тензије додатно смањиле ионако мали број пословних људи и туриста који су путовали у ту земљу.

Извор из Ер Чајна је рекао да је посљедњи лет те компаније за Пјонгјанг био у понедјељак и да не зна када ће поново веза бити успостављена.Није познат статус летова сјевернокорејске компаније Ер Корјо (Аир Корyо), иако је на сајту пекиншког аеродрома било наведено да је данашњи лет из Пјонгјанга почео према плану.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *