Не тврди да није могућ: Дрецун каже да је споразум неизвјестан

Предсједник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да је крајње неизвијесно да ли ће Београд и Приштина постићи споразум у Бриселу, а посебно након говора косовског премијера Хашима Тачија у УН. Дрецун је рекао да се показало, нарочито послије говора Хашима Тачија у УН, да Приштина није спремна ни на […]

субота, март 23, 2013 / 19:12

Предсједник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да је крајње неизвијесно да ли ће Београд и Приштина постићи споразум у Бриселу, а посебно након говора косовског премијера Хашима Тачија у УН.

Дрецун је рекао да се показало, нарочито послије говора Хашима Тачија у УН, да Приштина није спремна ни на какав компромис, односно на уважавање макар минимума интереса Београда.

Он је за Б92 истакао и да ће се Београд и Приштина или договорити око извршних надлежности заједнице српских општина или неће и да је то крај преговарачког процеса.

"Али, то не значи да је то крај било каквих разговора о будућности Косова и Метохије", рекао је Дрецун.

Тачи је, обраћајући се Савјету безбједности УН, јуче у Њујорку позвао Београд да "расформира паралелне структуре" на сјеверу Косова, наглашавајући да је "Косово суверена држава" и да је тај процес "неповратан".

Тачи је рекао и да ће од Београда тражити "компензацију за ратну штету".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *