НДС Челинац: Комуналије поскупиле, а квалитет лош

Начелник општине Челинац, господин Момчило Зељковић, у октобру мјесецу 2011. године дао је сагласност на поскупљење комуналних услуга. Одлуци је претходио приједлог надзорних одбора комуналних предузећа у којима су представници владајућих странака. Одлуком је прецизирано да се поскупљење изврши ретроактивно, за мјесеце који су већ обрачунати. Цијене кубног метра воде , односно квадратног метра гријања […]

петак, август 17, 2012 / 20:30

Начелник општине Челинац, господин Момчило Зељковић, у октобру мјесецу 2011. године дао је сагласност на поскупљење комуналних услуга.

Одлуци је претходио приједлог надзорних одбора комуналних предузећа у којима су представници владајућих странака.

Одлуком је прецизирано да се поскупљење изврши ретроактивно, за мјесеце који су већ обрачунати.

Цијене кубног метра воде , односно квадратног метра гријања и одвоза смећа поскупиле су 2011. године од 0,10 до 0,20 КМ, зависно од врсте комуналне услуге.

Канализација загађује Врбању, јер колектор није у функцији. Стабла поред ријеке су уништена, чиме се угрожава животна средина.

Водоснабдјевање у Челинцу није квалитетно ријешено. Вода у појединим насељима долази у ноћним сатима или уопште не дође, а није у питању несташица воде, већ небрига владајуће коалиције. Највећи проблем је недостатак компетентних стручних особа који би водили ове послове.

У фебруару мјесецу ове године када се температура спуштала и на -20 °С, корисницима градског гријања радијатори су били хладни, а у предузеће које се бави услугама топлификације тврдили су да су остали без угља у сред грејне сезоне.

Из горе наведеног може се закључити да је повећање цијена комуналних услуга било недопустиво.

Народна демократска странка у Челинцу је опозициона парламентарна странка у општини Челинац.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *