НДП Требиње: Због високе таксе фирме бјеже из града

Повећање комуналне таксе од 1.000 одсто за област производње електричне енергије, које је раније усвојила Скупштина града Требиње, почело је негативно да се одражава, јер се поједине компаније пресељавају из ове локалне заједнице у Билећу, тврде у требињском НДП. "НДП је и у децембру, када је та одлука усвојена, сматрао да ће то произвести нежељене […]

петак, март 14, 2014 / 15:43

Повећање комуналне таксе од 1.000 одсто за област производње електричне енергије, које је раније усвојила Скупштина града Требиње, почело је негативно да се одражава, јер се поједине компаније пресељавају из ове локалне заједнице у Билећу, тврде у требињском НДП.

"НДП је и у децембру, када је та одлука усвојена, сматрао да ће то произвести нежељене ефекте по град, што се испоставило тачним", рекао је новинарима предсједник градског одбора НДП-а Требиње Слободан Шараба.

Он је навео да је комапанија ЕФТ, која је у Требињу имала представништво, одлучила да због висине комуналне таксе сели у сусједну општину Билећа, гдје тих такси нема или су минималне.

"Ова компанија је ту таксу у прошлој години платила 5.000 КМ, док им је посљедњим повећањем тај износ повећан на 50.000 КМ", рекао је Шараба, додајући да ће њиховим сељењем и одласком пет-шест запослених људи Требиње само бити на губитку.

Он сматра да се са представницима те компаније, која је позната у цијелом региону, требало радити на успостављању озбиљнијих контаката.

Шараба је рекао да ће НДП на наредној сједници Скупштине града предложити да се та комунална такса смањи или да се утврди неко повећање, али у договору са власницима компаније ЕФТ.

Представници ЕФТ-а у Требињу рекли су да не могу давати информације о овом питању без надлежних у Београду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *