НДП и ПДП траже посебну сједницу Скупштине

Предсједници ПДП-а и НДП-а Младен Иванић и Драган Чавић сагласили су се данас у Бањалуци да је неопходно што прије одржати посебну сједницу Народне скупшине Републике Српске на којој би требало да буде разматран извјештај о поплавама у Српској. Чавић је истакао да Влада мора поднијети парламенту Српске извјештај о свему шта је урађено прије, […]

четвртак, мај 29, 2014 / 13:43

Предсједници ПДП-а и НДП-а Младен Иванић и Драган Чавић сагласили су се данас у Бањалуци да је неопходно што прије одржати посебну сједницу Народне скупшине Републике Српске на којој би требало да буде разматран извјештај о поплавама у Српској.

Чавић је истакао да Влада мора поднијети парламенту Српске извјештај о свему шта је урађено прије, у току и након поплава.

"Влада је током елементарних непогода донијела неколико одлука које су произвеле политичка реаговања, а закаснила је и са увођењем ванредне ситуације. Морамо знати какве су нам шансе и перспективе након ових поплава и у ком временском периоду се можемо опоравити", рекао је Чавић новинарима након састанка са Иванићем.

Он је нагласио да што прије мора бити урађен ребаланс буџета Републике Српске и БиХ, те да се у фонду солидарности може прикупити најмање средстава за санацију штете.

На састанку је било ријечи и о изборима у БиХ, који су заказани за октобар.

Иванић је истакао да ће ове двије партије заједнички наступити на нивоу БиХ на предстојећим изборима.

"Постигли смо данас и договор о принципима формирања листе, а ушли смо и у разговоре о политици коју ћемо заједнички заступати. На нивоу БиХ чврсто ћемо бити опредијељени за очување ентитетског гласања, а инсистираћемо на двоентитетском уређењу БиХ", рекао је Иванић и напоменуо да будући Савјет минитара БиХ мора значајно промјенити имиџ БиХ и да му приоритет мора бити економски развој.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *